Windows 11 Apk Kuramıyorum

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Windows 11'de bir APK dosyasını kurmaya çalışıyorum ancak sürekli bir hata alıyorum. Windows Subsystem for Android'i kurduğuma eminim ve APK dosyasının çalışır durumda olduğunu da kontrol ettim. Yine de yükleme tamamlanmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Adım adım bir rehber paylaşırsanız çok sevinirim.

Çözüm
Eğer APK dosyanızın yüklenmediğine dair bir hata alıyorsanız, "Minimal ADB and Fastboot" aracını indirip komut isteminden şu komutları deneyin: adb connect 127.0.0.1:58526 ve ardından adb install apk_adı.apk.
Windows Subsystem for Android (WSA) kurulmuş olsa bile, Amazon Appstore dışında bir APK yüklemek için ADB (Android Debug Bridge) kullanmanız gerekebilir. Ayrıca, WSA'nın Geliştirici Modunun açık olduğundan emin olun.

Sorun genellikle WSA'nın doğru çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Ayarlar > Uygulamalar > Windows Subsystem for Android bölümüne gidip yeniden başlatmayı deneyin.

Eğer APK dosyanızın yüklenmediğine dair bir hata alıyorsanız, "Minimal ADB and Fastboot" aracını indirip komut isteminden şu komutları deneyin: adb connect 127.0.0.1:58526 ve ardından adb install apk_adı.apk.

Çözüm
Casper'ın önerisi gayet yerinde. ADB ile yükleme işlemi genellikle işe yarar. APK dosyasını hatalı indirmiş olabileceğiniz ihtimalini de göz önünde bulundurun.

Bir başka kontrol etmeniz gereken şey, Windows Defender veya antivirüs yazılımınızın APK dosyasını engellemiş olabileceği. Güvenlik yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, WSA için bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca cihazınızın sanallaştırma özelliklerinin BIOS'tan aktif olduğundan emin olun.

Casper'ın verdiği çözüm çok doğru. Ayrıca, komut istemini yönetici olarak çalıştırmayı unutmayın. Yetki eksikliği bazen hataya neden olabilir.

Microsoft Store üzerinden WSA'nın en son sürümünü yeniden yüklemeyi deneyin. Bazen eski sürümler bu tür hatalara neden olabiliyor.

APK dosyanızın doğru versiyonda olduğundan emin olun. Bazı uygulamalar Android 12'ye ihtiyaç duyabilir ve WSA sürümünüz bunu desteklemiyor olabilir.

Casper'ın belirttiği gibi ADB ile yüklemeyi denediniz mi? Eğer çalışmazsa, WSA'nın varsayılan ayarlarını sıfırlamayı da deneyebilirsiniz.

Amazon Appstore yerine bir APK kurmak istiyorsanız, uygulama yükleme sırasında çıkan hata kodunu paylaşabilir misiniz? Ona göre daha detaylı yardımcı olabiliriz.

Başka bir çözüm, APK dosyasını bir dosya yöneticisi uygulaması ile açmayı denemek olabilir. Bunun için "APK Installer" gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Ek olarak, APK dosyasını WSA içindeki bir Android dosya yöneticisi aracılığıyla manuel olarak kopyalayıp yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Bu, bazen daha kolay olabilir.

Geri