Windows 11 Ayarlar Açılmıyor

Türk

GadgetEfsanesi
Windows 11 işletim sisteminde ayarlar menüsü bir anda açılmamaya başladı. Herhangi bir hata mesajı almıyorum, ancak menü tıklandığında hiçbir şey olmuyor. Bu sorunu çözmek için ne gibi adımlar izlemeliyim?

Çözüm
Bunlar dışında, Windows 11'de 'Ayarlara' ulaşamıyorsanız, 'Başlat' menüsünü sağ tıklayarak 'Windows PowerShell (Yönetici)'yi açıp 'Get-AppXPackage settings | Reset-AppxPackage' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu da sorunu çözebilir.
Bu tür bir sorun genellikle sistem dosyalarındaki bir bozulma nedeniyle oluşur. İlk adım olarak Windows 11'inizin güncel olduğundan emin olun. Eğer hala sorunu yaşıyorsanız, PowerShell üzerinden 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını tarayın ve onarın.

Benzer bir durumla karşılaştığımda, Windows'un 'Ayarlara' başvurmak yerine, ayarlar simgesine sağ tıklayarak 'Yönetici olarak çalıştır' seçeneği ile açmayı denedim ve işe yaradı. Belki bu da size yardımcı olabilir.

Eğer ayarlar hala açılmıyorsa, Windows'un 'Ayarlar' uygulamasını sıfırlamak gerekebilir. Bunun için 'Uygulamalar ve Özellikler' menüsünden 'Ayarlar' uygulamasını bulup, sıfırlama işlemini yapmayı deneyebilirsiniz.

Bunlar dışında, Windows 11'de 'Ayarlara' ulaşamıyorsanız, 'Başlat' menüsünü sağ tıklayarak 'Windows PowerShell (Yönetici)'yi açıp 'Get-AppXPackage settings | Reset-AppxPackage' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu da sorunu çözebilir.

Çözüm
Bence bu tür sorunlar bazen eski bir sistem sürümü nedeniyle olabilir. Bir Windows güncellemesi yaptıktan sonra bu tür problemler oluşabiliyor. Windows Update üzerinden güncellemeleri kontrol etmenizi öneririm.

Windows 11'de bazen ayarlar simgesinin tıklanmasına rağmen hiç bir şey olmaması, sistemdeki geçici dosyaların birikmesinden kaynaklanabilir. Bu yüzden geçici dosyaları temizlemeyi deneyin.

Eğer sorun devam ediyorsa, Windows 11'deki yerleşik sorun gidericiyi çalıştırmayı deneyebilirsiniz. 'Ayarlar' açılmasa da, bu araç başka hataları tespit edip düzeltebilir.

Benim önerim, sistem geri yükleme yaparak önceki stabil bir noktaya dönmeyi denemeniz olacaktır. Eğer herhangi bir güncelleme ya da değişiklik yaptıysanız, bu sorunu çözebilir.

Sorunu çözebildim. Windows 11'de Ayarlar açılmıyorsa, bir 'Windows Key + R' tuşlarına basıp 'ms-settings:' yazın. Bu, Ayarlar penceresini açmanıza yardımcı olabilir.

Yeni Konular

Geri