Windows 11 Başlat Çubuğunda Klavye Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum. Son birkaç gündür başlat menüsünde bir şey aramaya çalıştığımda klavyem hiçbir tepki vermiyor. Diğer uygulamalarda sorunsuz çalışıyor ama sadece Başlat çubuğunda yazı yazamıyorum.

Bu durumu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa adım adım yardımcı olabilir mi? Kayıt defteri, hizmetler ya da güncellemeyle alakalı bir durum olabilir diye düşünüyorum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler!

Çözüm
PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştır: Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}. Bu komut arama bileşenini yeniden kaydeder.
PowerShell'i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştır: Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}. Bu komut arama bileşenini yeniden kaydeder.

Çözüm
Ben bu sorunu yaşadığımda 'ctfmon.exe' sürecini Görev Yöneticisi'nden yeniden çalıştırınca düzelmişti. Denemeye değer.

Başlat menüsü yerine Dosya Gezgini'nde arama yapabiliyorsan sorun yalnızca 'SearchUI.exe' süreciyle alakalı olabilir. Görev Yöneticisi’nden yeniden başlatmayı dene.

Geri