Windows 11 Bellek Türü ve Hızı Gösterme Dosyası Çalışmıyor

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11 kullanıyorum ve bellek türü ile hızını gösteren bir dosya çalıştırmaya çalıştığımda hata alıyorum. Dosya açılmıyor veya yanlış bilgiler gösteriyor. Bu sorunun çözümü için hangi adımları izlemeliyim? Ayrıca bu sorun donanımdan mı yoksa işletim sisteminden mi kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çözüm
Sorununuzun çözümü için PowerShell kullanabilirsiniz. 'Get-WmiObject Win32_PhysicalMemory' komutunu çalıştırarak bellek türü ve hızını görebilirsiniz. Dosyanız çalışmıyorsa bunun bir script izin sorunu olma ihtimali var.
Bu sorun genelde BIOS ayarlarından kaynaklanabiliyor. BIOS'tan XMP profilinin aktif olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Eğer aktif değilse, RAM'in hızını doğru şekilde algılamayabilir.

Bellek türü ve hızını görmek için Windows Görev Yöneticisi'nin Performans sekmesini deneyebilirsiniz. Alternatif olarak CPU-Z gibi bir yazılım indirip kullanabilirsiniz. Eğer dosyanızda sorun varsa bu tür araçlarla kontrol etmek işe yarayabilir.

Sorununuzun çözümü için PowerShell kullanabilirsiniz. 'Get-WmiObject Win32_PhysicalMemory' komutunu çalıştırarak bellek türü ve hızını görebilirsiniz. Dosyanız çalışmıyorsa bunun bir script izin sorunu olma ihtimali var.

Çözüm
Emre'nin önerisi güzel. Ayrıca çalışmayan dosyayı farklı bir bilgisayarda test etmeyi düşündünüz mü? Eğer başka bir cihazda çalışıyorsa, Windows 11'de bir izin sorunu olabilir.

PowerShell komutlarını çalıştırırken yönetici izinleriyle çalıştırmayı unutmayın. Bazı komutlar, normal kullanıcıda kısıtlanmış olabilir.

Benzer bir sorun yaşamıştım, script'in formatını ve kodlarını kontrol etmiştim. Eğer dışarıdan indirdiyseniz, dosya zarar görmüş olabilir.

Çalıştırmaya çalıştığınız dosyanın doğruluğundan emin misiniz? Özellikle manuel olarak hazırladıysanız, script'teki hatalar bu sorunu tetikleyebilir.

Dosyanız çalışmıyorsa, o dosyayı debug ederek hata ayıklamayı deneyebilirsiniz. Hangi satırda hata verdiğini anlamanız çözümü kolaylaştırabilir.

Dosyanın çalışmamasının nedeni, script'in izinleri olabilir. Windows 11'de bazı güvenlik politikaları nedeniyle dosyanız engellenmiş olabilir.

Hata kodunu veya mesajını paylaşabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Bu şekilde sorunun kaynağını tespit etmek daha kolay olur.

Yeni Konular

Geri