Windows 11 Duvar Kağıdı Hatalı?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarımda duvar kağıdı ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Bazen duvar kağıdı siyah ekran olarak görünüyor veya seçtiğim görsel doğru şekilde uygulanmıyor. Bu sorun nasıl çözülür?

Bu sorun genellikle grafik sürücünüzün güncel olmamasından kaynaklanır. Grafik sürücünüzü güncelleyin ve ardından bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.

Windows 11'de kişiselleştirme ayarlarına gidip, duvar kağıdı ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, başka bir görüntüyü seçip tekrar eski duvar kağıdınıza dönebilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Çözümü, 'Ayarlar > Sistem > Görüntü > Gelişmiş Ekran Ayarları' kısmından ekran çözünürlüğünü varsayılan değerlere ayarlamak oldu.

Bu sorunun bir diğer nedeni, uyumsuz bir üçüncü parti uygulama olabilir. Eğer yeni bir yazılım yüklediyseniz, onu kaldırmayı deneyin.

Eğer harici bir ekran kullanıyorsanız, bağlantı kablosunu kontrol edin. Bazen sinyal sorunları nedeniyle bu tür hatalar oluşabilir.

Kullanıcı hesap ayarlarından, geçici bir kullanıcı profili oluşturup deneme yapabilirsiniz. Bazen profil bozulmaları bu tür sorunlara neden oluyor.

Windows PowerShell üzerinden 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını tarayın. Eksik veya bozuk dosyalar sorunun kaynağı olabilir.

Geri