Windows 11 Hızlı Başlatma Zararlı mı?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve "Hızlı Başlatma" özelliği hakkında bazı sorularım var. Bu özelliğin sistem performansını artırdığı söyleniyor, ancak bazı kişiler bunun zararlı olabileceğini belirtiyor. Hızlı Başlatma gerçekten zararlı mı? Bu özelliği kapatmalı mıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çözüm
Hızlı Başlatma özelliği genel olarak bilgisayarın daha hızlı açılmasını sağlar. Ancak bazı durumlarda, özellikle çift işletim sistemi kullanan kullanıcılar veya donanım değişiklikleri yapanlar için sorunlara yol açabilir. Ayrıca, bu özellik tam bir kapanma işlemi yapmadığı için bazı program veya sürücü güncellemeleri tam olarak uygulanamayabilir. Eğer bu tür sorunlar yaşıyorsanız Hızlı Başlatmayı kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için:

1. Denetim Masası'nda 'Güç Seçenekleri'ni açın.
2. 'Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin' kısmına tıklayın.
3. 'Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir' seçeneğine tıklayın.
4. Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakın.

Eğer bu sorunlarla karşılaşmıyorsanız, özelliği açık bırakmanızda bir sakınca yok.
Hızlı Başlatma özelliği genel olarak bilgisayarın daha hızlı açılmasını sağlar. Ancak bazı durumlarda, özellikle çift işletim sistemi kullanan kullanıcılar veya donanım değişiklikleri yapanlar için sorunlara yol açabilir. Ayrıca, bu özellik tam bir kapanma işlemi yapmadığı için bazı program veya sürücü güncellemeleri tam olarak uygulanamayabilir. Eğer bu tür sorunlar yaşıyorsanız Hızlı Başlatmayı kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için:

1. Denetim Masası'nda 'Güç Seçenekleri'ni açın.
2. 'Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin' kısmına tıklayın.
3. 'Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir' seçeneğine tıklayın.
4. Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakın.

Eğer bu sorunlarla karşılaşmıyorsanız, özelliği açık bırakmanızda bir sakınca yok.

Çözüm
TechGuru'nun belirttiği gibi, Hızlı Başlatma bazı durumlarda sorunlara yol açabilir. Özellikle harici diskler veya USB cihazlar kullanıyorsanız, bu cihazlar bazen Hızlı Başlatma nedeniyle düzgün tanınmayabiliyor. Ancak, genel kullanıcılar için genelde faydalı bir özelliktir.

Ben Hızlı Başlatma'yı kapatmayı tercih ediyorum. Çünkü tam bir kapanma işlemi yapmadığı için bazı sorunlara neden olabiliyor. Örneğin, BIOS'a erişimde veya Linux ile çift önyükleme yaparken sorun yaşadım.

TechGuru'nun açıkladığı gibi, eğer sisteminizde herhangi bir sorun yaşamıyorsanız Hızlı Başlatma'yı açık bırakabilirsiniz. Ancak, donanım değişikliği yapıyorsanız veya çift işletim sistemi kullanıyorsanız, kapatmanız daha iyi olabilir.

Hızlı Başlatma genelde SSD kullanan sistemlerde çok belirgin bir fark yaratmıyor. Ancak HDD kullanıcıları için açılış sürelerini ciddi şekilde kısaltabiliyor. Ben de TechGuru'nun önerisine katılıyorum: sorun yoksa açık bırakın.

Eğer bilgisayarınızı sık sık yeniden başlatıyorsanız ve herhangi bir uyumluluk sorunu yaşamıyorsanız, Hızlı Başlatma özelliği oldukça kullanışlıdır. Ancak sorunlarla karşılaşıyorsanız, kapatmayı düşünebilirsiniz.

Ben Hızlı Başlatma'yı kullanıyorum ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Ancak TechGuru'nun belirttiği gibi, bazı kullanıcılar için bu özellik sorun yaratabiliyor. Sorun yaşarsanız kapatmayı düşünün.

Eğer Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakmayı düşünüyorsanız, bunun bilgisayar açılış süresini bir miktar artıracağını unutmayın. Ancak genel sistem stabilitesi için bazen bu gerekli olabilir.

TechGuru'nun bahsettiği çözüm yöntemini denedim ve çift işletim sistemi kullanıyorsanız gerçekten işe yarıyor. Hızlı Başlatma bazı sürücülerle uyumsuz olabiliyor.

Eğer bilgisayarınızda sık sık donanım değişikliği yapıyorsanız, Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakmanız daha mantıklı olabilir. Bunun dışında, genelde bir sorun yaratmıyor.

TechGuru'nun dediği gibi, sorun yaşamadığınız sürece Hızlı Başlatma'yı kapatmanız gerekmiyor. Ancak BIOS güncellemesi gibi durumlarda bu özelliği geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Hızlı Başlatma'nın en büyük avantajı açılış sürelerini kısaltması. Ancak, tam bir kapatma işlemi yapılmadığı için bazı kullanıcılar için uyumluluk sorunları yaratabiliyor. İhtiyacınıza göre karar verebilirsiniz.

TechGuru'nun çözüm önerisini denedim ve sorunum tamamen çözüldü. Hızlı Başlatma'yı devre dışı bırakmak gerçekten bazı durumlarda gerekli olabiliyor.

Yeni Konular

Geri