Windows 11: IP Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Çakır

GadgetStrateji
Merhaba, ağ bağlantımda sorun yaşıyorum ve IP adresimi sıfırlamam gerektiğini düşünüyorum. Windows 11'de IP sıfırlama işlemi nasıl yapılır? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Komut İstemcisi'nde 'netsh int ip reset' komutunu çalıştırarak ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz. İşlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.
IP sıfırlamak için Komut İstemcisi'ni yönetici olarak açın ve sırasıyla 'ipconfig /release', 'ipconfig /renew' komutlarını çalıştırın.

Komut İstemcisi'nde 'netsh int ip reset' komutunu çalıştırarak ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz. İşlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

Çözüm
Eğer sorun devam ederse, modem veya yönlendiricinizi yeniden başlatmayı deneyin. DHCP tarafından IP atanmasını sağlamak için bu adım önemli.

Kablolu bir bağlantı kullanıyorsanız, Ethernet kablonuzu çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Kablosuz bağlantı için ise ağınızı unutup yeniden bağlanmayı deneyin.

Ağ bağdaştırıcınızın sürücülerini güncelleyerek de IP sorunlarını çözebilirsiniz. Eski sürücüler bazen çakışmalara neden olabilir.

Gelişmiş ağ ayarlarından ağ sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu işlem tüm ağ ayarlarını varsayılana döndürecektir.

Firewall veya antivirüs yazılımınızın ağ bağlantınızı engellemediğinden emin olun. Gerekirse bu programları geçici olarak devre dışı bırakın.

Geri