Windows 11 ISO'su Neden İndirilmiyor? Çözüm Var mı?

Fatex

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Microsoft’un resmi sitesinden Windows 11 ISO dosyasını indirmeye çalışıyorum ama ya bağlantı hata veriyor ya da indirme yarıda kesiliyor. Bazen dosya hiç başlamıyor, bazen de %50 civarında duruyor. Farklı tarayıcılarla da denedim ama sonuç değişmedi.

Bu sorunun nedeni ne olabilir? DNS ayarları mı, internet bağlantısı mı, yoksa Microsoft’un sunucularında mı bir problem var? Ayrıca ISO dosyasını başka bir kaynaktan güvenli şekilde indirmenin yolu var mı?

Aynı durumu yaşayan ya da çözüm bulmuş olan varsa, adım adım yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim şimdiden!

Çözüm
ISO indirme sorunları genellikle DNS kaynaklı oluyor. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) ayarlarını deneyin. Ayrıca IDM gibi bir indirme yöneticisi kullanmanız da bağlantı kopmalarını önleyebilir.
ISO indirme sorunları genellikle DNS kaynaklı oluyor. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) ayarlarını deneyin. Ayrıca IDM gibi bir indirme yöneticisi kullanmanız da bağlantı kopmalarını önleyebilir.

Çözüm
Ben tarayıcıyı değiştirince sorun çözüldü. Edge değil de Chrome veya Firefox ile deneyin. Ayrıca 'Tarayıcı Verilerini Temizle' deyip tekrar deneyin.

İnternet bağlantınız kablosuzsa, kablolu bağlantıya geçin. Dosya büyük olduğu için kopmalar çok etkiliyor. Ayrıca modem yeniden başlatmayı unutmayın.

Eğer indirme yarıda kesiliyorsa, dosyanın hash kontrolünü yaparak eksik olup olmadığını anlayabilirsiniz. Hash değeri Microsoft’un sitesinde veriliyor.

Geri