Windows 11'de Android'deki Gibi Uygulama Klasörleri Oluşturmak Mümkün mü?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Android telefonlarda uygulamaları üst üste sürükleyerek klasör oluşturabiliyoruz ve bu klasörleri ana ekrana yerleştirip gruplandırabiliyoruz. Peki bu tarz bir işlevsellik Windows 11'de mümkün mü?

Başlat Menüsü'nde veya masaüstünde uygulama klasörleri oluşturup, içerisine birden fazla program kısayolu atayarak daha düzenli bir yapı oluşturmak isteyen var mı? Mesela oyunlar, ofis uygulamaları, sistem araçları gibi gruplar yapmak...

Bu tür bir klasör sistemi oluşturmak için kullandığınız özel yazılımlar var mı? Ya da Windows 11'in kendi içinde buna dair pratik yollar önerir misiniz?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Belki bilmediğimiz bazı püf noktalar vardır!

Başlat Menüsü'nde artık uygulama klasörleri oluşturmak mümkün. Sürükle-bırak yöntemiyle bir uygulamayı diğerinin üzerine koyduğunda otomatik klasör oluşturuluyor. Android'deki sisteme benziyor.

Ben masaüstünde klasör oluşturup program kısayollarını oraya atıyorum. Ayrıca 'Fences' adlı bir yazılım var, masaüstünü bölümlere ayırıp klasör gibi yönetmeni sağlıyor.

Başlat menüsünü özelleştirmek için 'Start11' yazılımını kullanıyorum. Uygulama klasörleri oluşturma özelliği çok gelişmiş.

Windows 11'deki Başlat Menüsü klasörleme sistemi gayet iş görüyor ama tam Android kadar esnek değil. Yine de favori uygulamaları bir araya getirmek mümkün.

Masaüstü yerine görev çubuğunda gruplandırmak için de bazı araçlar var. Örneğin 'TaskbarX' ile görev çubuğunu daha düzenli hale getirebilirsiniz.

Ben sadece klasör değil, kısayollar için farklı ikonlar da kullanıyorum. Böylece masaüstü hem klasörlü hem de görsel olarak daha anlaşılır oluyor.

Eğer çok fazla uygulama kullanıyorsan, klasörler yerine sanal masaüstlerini kullanmayı da düşünebilirsin. Özellikle çoklu görev için ideal.

Android'deki gibi tam aynı değil ama 'Rainmeter' gibi özelleştirme araçlarıyla Windows’u daha da kişiselleştirmek mümkün.

Fences uygulamasını ben de öneririm. Kategorilere ayırmak ve masaüstünü organize etmek için birebir.

Microsoft’un kendi sisteminde biraz sınırlı ama üçüncü parti yazılımlarla oldukça esnek bir yapı kurulabiliyor.

Masaüstü ikonlarını otomatik gruplayan yazılımlar arıyorsan 'Nimi Places' da güzel bir alternatif.

Bence Android'deki gibi doğrudan değil ama benzerini yapabiliyoruz. Özellikle başlat menüsünde büyük kolaylık var artık.

Windows 11’in sunduğu klasörleme opsiyonları bana yetiyor ama ek araçlarla çok daha etkili bir deneyim yaşanabiliyor.

Gereksiz kalabalığı azaltmak için Başlat Menüsü klasörleri güzel bir çözüm. Ancak Fences gibi araçlar ile daha da düzenli oluyor.

Fences + Başlat Menüsü klasörleriyle Android'deki kadar düzenli bir sistem kurmak mümkün. Sadece biraz zaman istiyor.

Geri