Windows 11 Kablosuz Ekrana Bağlanmıyor

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11 işletim sistemli bilgisayarımda kablosuz ekran özelliğini kullanarak başka bir ekrana bağlanmaya çalışıyorum ancak bir türlü bağlantı sağlayamıyorum. Ekte Aygıt Yöneticisi ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Buradan baktığımda tüm ağ bağdaştırıcıları ve diğer donanımlar normal görünüyor. Ancak bağlantı problemi devam ediyor.

Sistemin bazı özellikleri:

• Wi-Fi Bağdaştırıcı: Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz
  • Ethernet Bağdaştırıcı: Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kablosuz ekran bağlantısını etkinleştirmek için neler yapmalıyım? Yardımcı olabilecek tüm önerilere açığım.

Çözüm
Microsoft'un 'Connect' uygulamasını çalıştırarak kablosuz ekran aramasını başlatabilirsiniz. Bu uygulama bazen varsayılan yöntemden daha etkili olabiliyor.
Bu tip sorunlar genellikle Wi-Fi sürücüsünden kaynaklanır. Intel Wi-Fi 6 AX201 için en güncel sürücüleri indirip yüklemeyi deneyin.

Wi-Fi Direct özelliği aktif olmayabilir. Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi kısmından Wi-Fi Direct'in açık olup olmadığını kontrol edin.

Sorunun çözümü için Windows Projeksiyon Ayarlarına gidip, 'Kablosuz ekran ekle' seçeneğini yeniden yapılandırmayı deneyebilirsiniz.

Ekran kartı sürücüsünün güncel olduğundan emin olun. NVIDIA'nın GeForce Experience uygulaması üzerinden bir güncelleme kontrol edin.

Benzer bir sorun yaşadım ve Windows Özelliklerini aç/kapat kısmından Miracast desteğini manuel olarak aktif hale getirerek çözüm buldum.

Kablosuz ekranın düzgün çalışabilmesi için hem bilgisayarınızın hem de bağlanmak istediğiniz ekranın aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.

Microsoft'un 'Connect' uygulamasını çalıştırarak kablosuz ekran aramasını başlatabilirsiniz. Bu uygulama bazen varsayılan yöntemden daha etkili olabiliyor.

Çözüm
Wi-Fi adaptörünüz için 'Güç Yönetimi' ayarlarını kontrol edin. Güç tasarrufu nedeniyle bazı işlevler devre dışı bırakılmış olabilir.

Kablosuz ekran sorunları genelde güvenlik duvarı ya da antivirüs yazılımından kaynaklanır. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakıp deneyin.

Yeni Konular

Geri