Windows 11 (KB5028185) Güncellemesi: 'Bir Şey Planlandığı Gibi Gitmedi' Hatası

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11'de KB5028185 güncellemesini yüklemeye çalışırken 'Bir Şey Planlandığı Gibi Gitmedi' şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşıyorum. Güncelleme yarıda kesiliyor ve sistemde herhangi bir değişiklik olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Daha önce bu güncellemeyi yükleyenler var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu tür bir sorun için ilk olarak 'Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme' aracını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu araç genellikle bu tür güncelleme sorunlarını çözer.

Güncellemeyi manuel olarak indirip kurmayı deneyin. Microsoft'un resmi güncelleme kataloğundan KB5028185'i indirerek yükleme yapabilirsiniz.

Çözüm
Güncellemeye başlamadan önce geçici dosyalarınızı temizleyin ve yeterli disk alanınız olduğundan emin olun. Bu bazen çözüm olabilir.

Windows Update bileşenlerini sıfırlamak da işe yarayabilir. Bunun için komut isteminde 'net stop wuauserv' ve 'net start wuauserv' komutlarını çalıştırabilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve antivirüs programımı devre dışı bırakıp güncellemeyi yükleyerek çözmüştüm. Antivirüsün müdahale etmediğinden emin olun.

Windows Update servislerini ve bağlı bileşenleri sıfırlamak için Microsoft'un sunduğu 'Update Troubleshooter' aracını kullanabilirsiniz.

Güncelleme sırasında ağ bağlantınızda kopma ya da yavaşlama olursa bu tür hatalar olabilir. Mümkünse sabit bir bağlantı kullanın.

Windows Update dosyalarını sıfırlamak için SoftwareDistribution klasörünü temizlemeyi deneyin. Ancak bu işlemi dikkatli yapmalısınız.

Eğer tüm yöntemler işe yaramazsa, güncelleme sorununu çözmek için Windows Update Reset Script adında bir üçüncü parti araç kullanabilirsiniz.

Güncelleme yüklenmeden önce BIOS güncellemelerini kontrol edin. Eski bir BIOS sürümü bazen bu tür sorunlara neden olabilir.

Geri