Windows 11 Kurmak İçin Yardım: Adım Adım Rehber

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarıma Windows 11 kurmak istiyorum ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. TPM 2.0 ve Secure Boot gibi gereksinimlerin olduğunu duydum ama bu ayarları nasıl kontrol edeceğimden emin değilim. Ayrıca ISO dosyasını indirip doğru bir şekilde USB’ye yazdırmam gerekiyor.

Bilgisayarımın uyumlu olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim? Windows 11 kurulum süreciyle ilgili adım adım bir rehber veya ipuçları verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, Windows 11 kurulumuna başlamadan önce şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Bilgisayarınızın uyumluluğunu kontrol etmek için [PC Health Check Tool](https://www.microsoft.com/software-download/) indirin.
2. Uyumluysa, Microsoft’un sitesinden Windows 11 ISO dosyasını indirin.
3. Rufus gibi bir araç kullanarak ISO’yu bir USB belleğe yazdırın.
4. BIOS/UEFI’ye girip Secure Boot ve TPM 2.0’ı etkinleştirin.
5. USB’den başlatarak kurulumu başlatabilirsiniz.

Eğer uyumluluk sorunu yaşıyorsanız, TPM veya Secure Boot’u desteklemeyen cihazlar için Rufus kullanarak 'Bypass TPM' seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Ancak bu, gelecekteki güncellemeler için risk oluşturabilir.

Kurulum sırasında veri kaybını önlemek için önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın. Ayrıca, ISO ile USB hazırlarken 'GPT' disk yapısını seçtiğinizden emin olun. Eski bir BIOS kullanıyorsanız 'MBR' seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Geri