Windows 11 Kurulum Medyası 'Sisteme Ayrılan Alanı Güncelleştiremedik' Hatası

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11 kurulumu sırasında "Sisteme ayrılan alanı güncelleştiremedik" hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Disk yapılandırması veya BIOS ayarları ile ilgili bir sorun olabilir mi? Özellikle MBR ve GPT arasındaki farkların bu hatayı tetikleyip tetiklemediğini merak ediyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler!

Çözüm
Hata çözümü için önce disk bölümünü silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca BIOS'ta UEFI modunun aktif olduğundan emin olun. Genellikle bu yöntem işe yarar.
Bu hata genellikle disk yapılandırmasıyla ilgili oluyor. Diskinizi GPT olarak dönüştürüp UEFI modunda kurulumu tekrar deneyebilirsiniz.

Kurulum medyasını oluştururken Rufus'ta 'UEFI (GPT)' seçeneğini işaretlediğinizden emin olun. Yanlış bir yapılandırma bu hataya sebep olabilir.

Hata çözümü için önce disk bölümünü silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca BIOS'ta UEFI modunun aktif olduğundan emin olun. Genellikle bu yöntem işe yarar.

Çözüm
@Cenqiz’in önerisi doğru. Ayrıca disk bölümlemeyi komut istemi (CMD) üzerinden yapmayı deneyebilirsiniz. 'diskpart' ile çalışarak daha detaylı bir düzenleme yapabilirsiniz.

Eğer harici bir SSD ya da HDD kullanıyorsanız, kurulumdan önce bu diski tamamen sıfırlayıp yeni bir bölüm tablosu oluşturabilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşadığımda, Secure Boot ayarını devre dışı bırakmak işe yaramıştı. BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.

Kurulum medyasının doğru oluşturulduğundan emin olun. Örneğin, Media Creation Tool kullanarak USB'yi yeniden yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Bu hatanın bir diğer sebebi de sisteminizde daha önce birden fazla işletim sistemi yüklü olması olabilir. Eski bölümleri temizlemek işe yarayabilir.

BIOS veya UEFI modları arasında geçiş yaparak bu hatayı çözebilirsiniz. Anakart modeline bağlı olarak farklı bir yöntem gerekebilir.

Eğer hala çözüm bulamadıysanız, kurulum sırasında CMD'yi açarak disk yapılandırmasını manuel olarak yapmayı deneyin. 'clean' komutu işinize yarayabilir.

Bazen sadece kurulum medyasını yeniden oluşturmak bile sorunu çözer. Rufus veya Media Creation Tool ile güncel bir medya oluşturmayı deneyin.

Geri