Windows 11 Kurulum ve BIOS Ekranında Mouse Kasıyor?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta yeni bir SSD takarak bilgisayarımı hızlandırmak istedim. Ardından Windows 11'i sıfırdan kurmaya karar verdim. Ancak kurulum sırasında BIOS ekranında ve Windows 11'in kurulum arayüzünde mouse çok takılmaya başladı. Hareket ettirmesi tam bir işkence haline geldi. Klavyede sorun yok ama fare sürekli takılıyor. Farenin başka bir cihazda sorunsuz çalıştığını kontrol ettim. BIOS ayarlarında bir şey mi eksik? Yoksa donanımda uyumsuzluk olabilir mi? Bu sorunla daha önce karşılaşan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Merhaba Casper, bu tür sorunlar genelde BIOS güncellemesinin eksik olmasından kaynaklanabilir. Anakart modelini öğrenip üreticinin web sitesinden en son BIOS sürümünü indirip güncellemeyi deneyebilirsin.

Aynı problemi ben de yaşamıştım. Sorun USB portuyla alakalıydı. Farklı bir USB portuna bağlamayı denedin mi? Özellikle anakartın arka panelindeki portlar daha kararlı çalışabilir.

Casper selam, BIOS ekranında mouse'un kasması bazen 'Legacy USB Support' ayarının etkin olmasından kaynaklanıyor. BIOS'tan bu ayarı kontrol edip devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.

Windows 11 kurulumunda fare kasması genellikle uyumsuz donanımdan kaynaklanıyor. Farenin sürücüsü Windows 11 ile uyumlu mu? Eğer değilse başka bir fareyle deneme yapmayı düşünebilirsin.

Merhaba, bazı fareler BIOS ekranında tam performans gösteremeyebiliyor. Eğer gaming bir mouse kullanıyorsan, standart bir fareyle deneyip aynı sorunun olup olmadığını kontrol etmeni öneririm.

Merhaba, anakartın chipset sürücülerini de kontrol ettin mi? Kurulum sırasında bu sürücüler eksik olursa performans sorunları yaşanabiliyor. Windows'a geçtiğinde ilk olarak bunları güncellemelisin.

BIOS ekranında mouse kullanımı genel olarak her zaman akıcı olmaz, ancak böyle bir kasma genelde USB uyumluluğu veya donanım kaynaklı bir sorun işaretidir. Donanımlarını sırayla test etmeni öneririm.

Sorunun çözümü için BIOS'taki enerji ayarlarını kontrol edebilirsin. Özellikle 'USB Power Saving' ayarı etkinse, bu tür takılmalara neden olabiliyor.

Kendi deneyimimde anakartın eski model olması bu tür sorunlara neden olmuştu. Eğer anakartın eskiyse, Windows 11 yerine daha önceki bir sürümü kullanmayı düşünebilirsin.

Selamlar, sorun fareyle mi sınırlı yoksa genel olarak sistem performansında mı sorun var? Eğer genel bir yavaşlama varsa, donanımsal bir problem olabilir. RAM ya da SSD'yi kontrol ettin mi?

Aynı sorunu yaşadım ve çözüm USB 3.0 portunu kullanmak oldu. BIOS ve kurulum sırasında bu portlar daha kararlı çalışıyor. Denemeni öneririm.

Merhaba Casper, anakartın tam modelini paylaşabilir misin? Daha spesifik çözümler önerebiliriz. Ayrıca, fare ve klavyeyi direkt anakarta bağlıyor musun, yoksa harici bir hub kullanıyor musun?

Geri