Windows 11 Kurulumunda 'İnternet Bağlantım Yok' Seçeneği Nasıl Açılır?

Murşi

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir bilgisayara Windows 11 kurmaya çalışıyorum ancak kurulum ekranında Wi-Fi seçeneği geliyor ve "İnternet bağlantım yok" gibi bir seçenek görünmüyor. Microsoft hesabı ile devam etmem isteniyor ama ben yerel hesapla kurulum yapmak istiyorum.

Eski sürümlerde bu seçenek çıkıyordu. Şimdi neden yok? Bu seçeneği nasıl aktif hale getirebilirim? Bir komutla ya da bir yöntemle bu adımı atlayabilir miyim?

Adım adım anlatabilecek varsa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim! 🙏

Çözüm
Kurulum ekranında 'Shift + F10' tuşlarına basarak Komut İstemi'ni aç. Sonra şu komutu yaz:

oobeypassnro

Bilgisayar yeniden başlayacak ve bir sonraki açılışta 'İnternet bağlantım yok' seçeneği çıkacak. Bu sayede yerel hesapla kuruluma devam edebilirsin.
Kurulum ekranında 'Shift + F10' tuşlarına basarak Komut İstemi'ni aç. Sonra şu komutu yaz:

oobeypassnro

Bilgisayar yeniden başlayacak ve bir sonraki açılışta 'İnternet bağlantım yok' seçeneği çıkacak. Bu sayede yerel hesapla kuruluma devam edebilirsin.

Çözüm
Ben USB bellekte kurulum medyasını oluştururken Rufus'un sunduğu 'internet zorunluluğunu kaldır' seçeneğini kullandım. Bu şekilde doğrudan yerel hesapla kurulum yapılabiliyor.

TechGuru'nun yöntemi kesin çözüm. Ayrıca bazı sürümlerde 'Alt + F4' ile de kurulum ekranından çıkıp eski menüye geçilebiliyor.

Ben kablosuz ağı kapatıp kurulum ekranına geldiğimde otomatik olarak yerel hesap seçeneği çıktı. İnternetsiz başlatmak mümkün yani.

OOBE sırasında 'network' sayfasına gelince Shift + F10 > Komut satırına taskmgr yaz, Görev Yöneticisi'nden 'Ağ Bağlantısı Denetimi'ni sonlandır. Sonra kurulum yerel hesapla devam ediyor.

Gelişmiş kullanıcılar için unattended.xml dosyası hazırlamak da bir diğer yöntem. Tam kontrol sağlıyor ama biraz teknik bilgi ister.

Ben de kurulum sırasında Rufus ile hazırladığım ISO’yu kullandım, hiçbir ağ bağlantısı istemedi. Direk yerel hesapla devam etti.

Geri