Windows 11 Kurulurken İnternet Bağlantısı Kesildi

Kenan

GadgetEfsanesi
Windows 11 kurulumu sırasında internet bağlantım kesildi ve kurulum süreci tamamlanmadı. Bağlantıyı geri getirmeme rağmen kurulum devam etmedi. Bu durumu nasıl çözebilirim? İnternet bağlantısının kurulum üzerindeki etkisi nedir ve bu tür bir sorunu önlemek için ne yapmam gerekiyor?

Windows 11 kurulumu sırasında internet bağlantısı, özellikle güncellemeler indiriliyorsa kritik bir öneme sahiptir. Bağlantı kesilirse kurulumu tekrar başlatmayı deneyin.

Kurulum sırasında bağlantınız kesildiyse, tekrar bağlandıktan sonra kurulumu yeniden başlatmanız gerekebilir. Media Creation Tool kullanıyorsanız, kurulum dosyasını kontrol edin.

Benzer bir sorunla karşılaştım ve çözüm olarak kurulumu offline (çevrimdışı) modda gerçekleştirdim. Bu, internet sorunlarından etkilenmemenizi sağlar.

Kurulumu çevrimdışı olarak başlatmayı deneyin. Bağlantı gerektiren güncellemeleri kurulumdan sonra tamamlayabilirsiniz. Bu, sürecin kesintisiz ilerlemesine yardımcı olur.

Çözüm
İnternet bağlantınızın stabil olup olmadığını kontrol edin. Kurulumdan önce bağlantıyı kontrol etmek bu tür sorunları önler.

Modeminizi yeniden başlatmayı deneyin. Ayrıca kurulum sırasında Wi-Fi yerine kablolu bağlantı kullanmanız daha iyi bir sonuç verebilir.

Eğer kurulum dosyalarınızı bir USB'den çalıştırıyorsanız, internet bağlantısı olmadan da kurulumu tamamlayabilirsiniz. Güncellemeler için internet daha sonra bağlanabilir.

Bağlantı kesintisi sırasında sistem donarsa, kurulum medyasını çıkarıp sistemi yeniden başlatmayı deneyin. Süreç otomatik olarak devam edebilir.

Eğer bağlantı kesildiyse, manuel olarak kurulum dosyalarını kontrol edin. Eksik bir dosya varsa, Media Creation Tool ile yeniden oluşturabilirsiniz.

İnternet bağlantısı sorunlarında en iyi yöntem, kurulumu internet gerektirmeyen bir yöntemle yapmaktır. Daha sonra güncellemeleri yükleyebilirsiniz.

Geri