Windows 11'e geçiş sonrası mikrofon cızırtısı başladı

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11'e geçtiğimden beri mikrofonumda sürekli bir cızırtı sorunu yaşıyorum. Farklı mikrofonlarla denedim, sorun hala devam ediyor. Ses ayarlarında veya sürücülerde bir problem olabilir diye düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı rica ederim.

Denetim Masası > Ses > Kayıt sekmesine gidin ve mikrofon özelliklerinden 'Düzeyler' ayarlarını kontrol edin. Burada 'Mikrofon Düzeyi' ve 'Mikrofon Takviyesi' ayarlarını düşürmeyi deneyin.

Realtek veya benzeri ses yazılımınız varsa, yazılım ayarlarını kontrol edin. Gürültü azaltma veya yankı iptali seçeneklerini etkinleştirin.

Aygıt Yöneticisi'ni açarak mikrofon sürücüsünü kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, bozulmuş bir sürücüyü düzeltebilir.

Üçüncü parti bir ses yazılımı kullanıyorsanız, yazılımı güncelleyin veya devre dışı bırakıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Mikrofonun fişini çıkartıp yeniden takmayı veya farklı bir cihaza bağlamayı deneyin. Bazen basit bir bağlantı sorunu bu tip sorunlara yol açabilir.

Donanım bir sorun yaşamadığından eminseniz, mikrofon sürücüsünü kaldırdıktan sonra 'Driver Booster' gibi bir yazılım kullanarak güncel sürücüyü yükleyin.

Çözüm
Geri