Windows 11 LTSC Kurulumu Sırasında Update Ekranına Atma Sorunu

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 LTSC sürümünü kurmaya çalışırken "Why did my PC restart?" başlıklı bir ekranla karşılaşıyorum. Bu ekran, güncelleme için internet bağlantısı gerektiğini belirtiyor. Ancak, bu adımı atlayarak kuruluma devam etmek istiyorum. Bununla ilgili detaylar şu şekilde:

1. Ekranda, "Make sure your PC is plugged in" gibi uyarılar ve internet bağlantısı kurmamı isteyen bir yönerge var.
2. Wi-Fi veya kablolu bağlantı gerektiği belirtiliyor.
3. Güncellemeyi yükledikten sonra kuruluma devam edileceği ifade ediliyor.

Bu ekranı aşmanın bir yolu var mı? İnternet bağlantısı olmadan devam etmek veya bu ekranı bypass etmek için ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Bir diğer çözüm, kurulumu yaparken Shift + F10 tuşlarına basarak komut istemini açmak. Buradan 'taskkill /F /IM oobenetworkconnectionflow.exe' komutunu çalıştırarak bu ekranı kapatabilirsiniz.
Bu ekran genellikle Windows'un internet bağlantısı olmadan kurulum yapmaya izin vermediği durumlarda ortaya çıkar. Eğer internet bağlantısı kurmak istemiyorsanız, kurulumu özel bir ISO dosyasıyla yapmayı deneyebilirsiniz. Özel düzenlenmiş bir LTSC ISO, bu ekranı bypass edebilir.

Bir diğer çözüm, kurulumu yaparken Shift + F10 tuşlarına basarak komut istemini açmak. Buradan 'taskkill /F /IM oobenetworkconnectionflow.exe' komutunu çalıştırarak bu ekranı kapatabilirsiniz.

Çözüm
Ben bu ekranla karşılaştığımda, bir mobil cihazı hotspot olarak kullanıp geçici bir internet bağlantısı kurdum ve güncellemeleri aldıktan sonra kuruluma devam ettim. Ancak bu yöntem size uygun olmayabilir.

Windows 11 LTSC'nin kurulum süreci sırasında oobe işlemini devre dışı bırakmak için kurulum medyasını düzenlemeniz gerekebilir. 'Autounattend.xml' dosyasına gerekli bypass komutlarını eklemeyi düşünebilirsiniz.

OOBE sırasında internet bağlantısı gerekiyorsa, geçici olarak bir ağ bağlantısı sağlayabilir ve kurulum tamamlandıktan sonra bu ayarları düzeltebilirsiniz.

İnternete bağlanmak istemiyorsanız, kurulumun tamamlanmasını sağlamak için kurulum medyasındaki 'ei.cfg' dosyasını düzenlemeyi deneyebilirsiniz.

'Why did my PC restart?' ekranını görüyorsanız, sistemin düzgün bir şekilde güncelleme yapmaya çalıştığını anlayabiliriz. İnternet bağlantısı kurduktan sonra bu adımı tamamlayarak sorunu çözebilirsiniz.

Kurulum sırasında bir ağ bağlantısı gerekiyorsa, mobil cihaz üzerinden bir hotspot oluşturabilir ve geçici olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Eğer güncellemeyi tamamen atlamak istiyorsanız, kurulum sırasında Shift + F10 ile komut istemini açabilir ve gerekli işlemleri manuel olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 11 LTSC kurulumunda bu tür engellerle karşılaşmamak için, Rufus gibi araçlarla internet gereksinimini devre dışı bırakacak şekilde bir USB oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Windows 11 LTSC'de bu ekran genellikle kurulum sırasında eksik güncellemeleri tamamlamak için açılır. İnternet bağlantısı sağlayarak hızlıca bu adımı geçebilirsiniz.

Eğer ağ bağlantısını geçici olarak etkinleştirirseniz, bu ekran otomatik olarak ilerler. Ancak kurulumdan sonra ağ bağlantısını devre dışı bırakabilirsiniz.

Kurulum sırasında bu ekranın bypass edilmesi için, ISO dosyasının 'sources' klasörüne gerekli dosyaları ekleyerek özel bir imaj hazırlayabilirsiniz.

Geri