Windows 11 Önerilen Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11’i yüklemeyi düşünüyorum ancak sistemim yeterli olup olmadığından emin değilim. Microsoft’un minimum gereksinimlerini kontrol ettim fakat önerilen sistem gereksinimleri hakkında net bir bilgi bulamıyorum.

Bilgisayarımın özellikleri şu şekilde:
- İşlemci: Intel Core i5-7200U
- RAM: 8GB DDR4
- Depolama: 256GB SSD
- Grafik Kartı: Intel HD Graphics 620

Bu sistem Windows 11 için yeterli mi, yoksa performans açısından sorun yaşar mıyım? Daha iyi bir deneyim için nelere dikkat etmeliyim? Ayrıca, Windows 11’in hangi özellikleri daha fazla donanım gerektiriyor? Yardımlarınızı bekliyorum!

Merhaba Türk, sistem özelliklerin Windows 11 için genel olarak yeterli görünüyor. Ancak, akıcı bir deneyim için özellikle TPM 2.0 ve Secure Boot desteğini kontrol etmeni öneririm. Bunlar, Windows 11'in olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Eğer grafik performansı çok önemliyse, harici bir GPU kullanmayı düşünebilirsin.

Windows 11 önerilen sistem gereksinimleri, minimum gereksinimlerden biraz daha yüksektir. Örneğin, akıcı bir kullanım için işlemci olarak en az 8. nesil bir Intel Core veya AMD Ryzen 3000 serisi tavsiye ediliyor. Senin işlemcin 7. nesil olduğu için bazı performans kayıpları olabilir. SSD'nin yeterli olması büyük bir avantaj, ancak RAM’i 16GB’a yükseltirsen multitasking performansı artar.

Bilgisayarının özellikleri genel kullanım için iyi görünüyor ancak oyun oynamayı veya ağır yazılımlar çalıştırmayı planlıyorsan daha güçlü bir ekran kartına ihtiyaç duyabilirsin. Intel HD Graphics 620, grafik yoğun işler için sınırlı performans sunar. Eğer mümkünse, bir GTX 1050 veya üzeri bir harici GPU eklemeyi düşünebilirsin.

Merhaba, Windows 11’in akıcı çalışması için işlemcin ve SSD’nin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak, güç tasarrufu modu ve grafik ayarlarını optimize ederek daha iyi bir deneyim elde edebilirsin. Ayrıca, DirectX 12 ve WDDM 2.0 sürücülerinin yüklü olduğundan emin ol.

Sisteminle ilgili en önemli nokta, güncel sürücülerin yüklü olup olmadığı. Windows 11 bazı eski donanımlarda sürücü problemleri yaratabiliyor. İndirme yapmadan önce donanım üreticisinin web sitesinden uyumlu sürücüleri kontrol etmeni tavsiye ederim.

Geri