Bilgisayarımda orijinal bir Windows 11 sürümü yüklü olmasına rağmen, sürekli olarak "Windows'u Etkinleştir" uyarısı alıyorum. Aşağıdaki adımları denedim ancak sorun çözülmedi:
- Ürün anahtarını yeniden girdim.
- Microsoft hesabımla oturum açtım.
- Sorun gidericiyi çalıştırdım ama bir değişiklik olmadı.
Bu durum hem sinir bozucu hem de çalışma verimimi düşürüyor. Daha önce bu sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim!
Merhaba, bu sorununuz genellikle lisansın dijital haklar ile eşleşmemesi durumunda ortaya çıkıyor. Microsoft’un destek hattıyla iletişime geçip lisansınızı doğrulatmayı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman uzaktan yardımcı oluyorlar.
Benzer bir durum yaşamıştım. Ürün anahtarını kaldırıp ardından yeniden girmek işe yarayabilir. Bunun için Komut İstemi’ni (CMD) yönetici olarak çalıştırıp şu komutları sırasıyla deneyebilirsiniz:
```
slmgr /upk
slmgr /ipk ÜRÜN_ANAHTARINIZ
slmgr /ato
```
Bu işlemden sonra etkinleşme genelde düzeliyor.
Selam, Windows 11’in etkinleştirme sunucularında bazen geçici sorunlar olabiliyor. İnternet bağlantınızı kontrol edip bir süre beklemeyi deneyin. Ayrıca, sistem güncellemelerinin tam olduğundan emin olun. Güncelleme sonrası bu tür hatalar düzelebiliyor.