Windows 11 Sıfırlama Seçeneği Yok

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve sistemde herhangi bir sorun olduğunda sıfırlama seçeneğini kullanarak çözmek istiyorum. Ancak "Sistemi sıfırla" seçeneği görünmüyor. Bunun neden kaynaklandığına dair fikri olan var mı? Özellikle OEM yüklemelerinde ya da farklı bir Windows sürümünden yükseltme yaptıysanız, bu durum yaşanabilir mi? Konuyla ilgili görüş ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Windows 11'de sıfırlama seçeneğinin kaybolması genellikle bir sistem hatası ya da eksik dosyalar nedeniyle oluyor. Komut isteminde 'sfc /scannow' komutunu çalıştırmayı deneyebilirsin.

Bu genellikle yükseltme yapılan sistemlerde olur. Eğer Windows 10'dan 11'e geçtiyseniz, sistem dosyaları tam olmadığı için sıfırlama seçeneği görünmeyebilir.

OEM sürümleri sıfırlama seçeneğiyle ilgili sorun yaratabiliyor. Sorunu çözmek için ISO dosyasıyla temiz kurulum yapmayı düşünebilirsiniz.

Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümünden 'Gelişmiş başlangıç' seçeneğini deneyebilirsiniz. Burada sıfırlama seçeneği tekrar çıkabilir.

Sıfırlama seçeneğini yeniden etkinleştirmek için komut isteminden 'reagentc /enable' komutunu çalıştırmayı deneyebilirsin. Bu komut eksik kurtarma seçeneklerini geri yükleyebilir.

Benzer bir sorunla karşılaşmıştım, Media Creation Tool ile sistem dosyalarını onararak bu problemi çözmüştüm. Dene istersen.

Sorun çözülmezse, Windows'un sistem yedekleme araçlarını kullanarak sıfırdan bir kurtarma USB'si oluşturmayı düşünebilirsin.

Yükseltme yaptıysan, eski sistem dosyalarını temizlemeden önce sıfırlama seçenekleri çalışmayabilir. Disk temizleme aracıyla sistem dosyalarını temizlemeyi dene.

BIOS ayarlarını kontrol et. Bazı OEM sistemlerinde sıfırlama seçenekleri özel bir BIOS ayarına bağlı olabilir.

Eğer kurtarma sürücüsünü daha önce oluşturmadıysan, sıfırlama seçeneği kaybolabilir. Yeniden bir kurtarma sürücüsü oluşturmayı denemelisin.

Sıfırlama seçeneği görünmüyorsa, Windows'un bir hata raporunda bunu kontrol etmeni öneririm. Etkin olmayan seçenekler genelde bir sebebe dayanır.

Sistemi sıfırlama işlemini Windows PE ortamında başlatmayı deneyebilirsin. Boot menüsünden bu seçeneğe ulaşmak mümkün olabilir.

Geri