Windows 11 işletim sistemini yüklemek veya temiz bir kurulum yapmak için bir USB’ye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu rehberde, Windows 11 kurulum USB'si hazırlamanın en kolay yollarını detaylı bir şekilde açıklıyoruz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
---
Windows 11 ISO dosyasını indirmek için Microsoft’un resmi web sitesini ziyaret edin. Windows 11 İndirme Aracı ile kolayca indirme işlemini başlatabilirsiniz.
Rufus, bootable USB hazırlamak için popüler bir araçtır. Rufus’un resmi sitesinden en güncel sürümünü indirin.
1. USB’nizi bilgisayarınıza takın.
2. Rufus’u çalıştırın.
3. Aygıt kısmından USB’nizi seçin.
4. Boot Seçimi bölümünden indirdiğiniz Windows 11 ISO dosyasını seçin.
5. Hedef Sistem Türü olarak UEFI seçin ve dosya sistemini NTFS olarak ayarlayın.
Başlat butonuna tıklayın. Bu işlem USB’nizi tamamen sıfırlayacağından önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Hazırlık işlemi birkaç dakika sürebilir.
USB hazırlama işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı kapatıp USB'den boot ederek işlemin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.
---
Bu adımları takip ederek, Windows 11 yüklemesi için hazır bir USB’ye sahip olabilirsiniz. Sorularınız veya takıldığınız noktalar varsa, yorumlarda bize bildirin. İyi şanslar!
Gerekli Malzemeler:
- En az 8 GB kapasiteli bir USB bellek
- Windows 11 ISO dosyası
- Rufus veya benzeri bir araç (ücretsizdir)
- Stabil bir internet bağlantısı
---
Adım 1: Windows 11 ISO Dosyasını İndirin
Windows 11 ISO dosyasını indirmek için Microsoft’un resmi web sitesini ziyaret edin. Windows 11 İndirme Aracı ile kolayca indirme işlemini başlatabilirsiniz.
Adım 2: Rufus Programını İndirin
Rufus, bootable USB hazırlamak için popüler bir araçtır. Rufus’un resmi sitesinden en güncel sürümünü indirin.
Adım 3: USB'yi Formatlayın ve Hazırlayın
1. USB’nizi bilgisayarınıza takın.
2. Rufus’u çalıştırın.
3. Aygıt kısmından USB’nizi seçin.
4. Boot Seçimi bölümünden indirdiğiniz Windows 11 ISO dosyasını seçin.
5. Hedef Sistem Türü olarak UEFI seçin ve dosya sistemini NTFS olarak ayarlayın.
Adım 4: İşlemi Başlatın
Başlat butonuna tıklayın. Bu işlem USB’nizi tamamen sıfırlayacağından önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Hazırlık işlemi birkaç dakika sürebilir.
Adım 5: USB'yi Test Edin
USB hazırlama işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı kapatıp USB'den boot ederek işlemin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.
---
Bu adımları takip ederek, Windows 11 yüklemesi için hazır bir USB’ye sahip olabilirsiniz. Sorularınız veya takıldığınız noktalar varsa, yorumlarda bize bildirin. İyi şanslar!