Windows 11 Uygulamalar Bazen Çok Geç Açılıyor?

Muzo

GadgetEfsanesi
Windows 11'de bazı uygulamalarımı açarken çok geç yanıt alıyorum. Bu sorunun neden kaynaklanabileceğini ve nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Donanım kaynaklı mı yoksa yazılımsal bir sorun olabilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Bence sorun yazılımsal. Windows 11'in hızlı başlangıç özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunun için 'Güç Seçenekleri > Güç Düğmelerinin Ne Yaptığını Seçin' bölümünden bu özelliği kapatabilirsiniz.
Bu sorun genellikle bilgisayarınızın arka planda çalışan uygulamalarla meşgul olmasından kaynaklanabilir. Görev Yöneticisi'ni açarak CPU ve RAM kullanımını kontrol etmeyi deneyin.

Windows güncellemeleri bazen sistemde performans sorunlarına yol açabiliyor. Güncellemelerin tam olarak yüklendiğinden emin olun ve gerekiyorsa son güncellemeyi geri almayı deneyin.

Uygulamalarınızı SSD üzerinde tutuyorsanız ve hala yavaşsa, diskinizin sağlık durumunu kontrol edin. CrystalDiskInfo gibi bir araçla SSD'nizin durumunu görebilirsiniz.

Sorununuzun kaynağı antivirüs olabilir. Antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakarak deneme yapabilirsiniz.

Güç planınızı Yüksek Performans moduna geçirerek uygulamaların daha hızlı yanıt verebilmesini sağlayabilirsiniz. Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Bence sorun yazılımsal. Windows 11'in hızlı başlangıç özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunun için 'Güç Seçenekleri > Güç Düğmelerinin Ne Yaptığını Seçin' bölümünden bu özelliği kapatabilirsiniz.

Çözüm
Ekran kartınızın sürücülerini güncellediğinizden emin olun. Özellikle NVIDIA veya AMD kullanıyorsanız, üreticinin yazılımını kontrol edin.

Ağ bağlantınızın da hızlı olduğundan emin olun. Bazı uygulamalar internet tabanlı olduğundan, yavaş bir bağlantı da soruna neden olabilir.

Donanımınızı kontrol etmek için bir performans testi uygulaması kullanabilirsiniz. Özellikle işlemci ve RAM'inizi gözden geçirin.

Yeni Konular

Geri