Windows 11 VirtualBox 'Bu uygulama bu cihazda çalıştırılamaz' hatası

TechGuru

Administrator
Yönetici
Sorun: Windows 11 VirtualBox 'Bu uygulama bu cihazda çalıştırılamaz' hatası

Ekteki ekran görüntüsünde Oracle VirtualBox yüklenirken "Bu uygulama bu cihazda çalıştırılamaz" şeklinde bir hata alındığı görülmektedir. Bu sorun genellikle uyumluluk sorunları veya sistem ayarlarından kaynaklanmaktadır.

Windows 11 VirtualBox 'Bu uygulama bu cihazda çalıştırılamaz' hatası
Hata Detayları:
  • Uygulama Adı: Oracle VirtualBox Installer
  • Hata Mesajı: Bu uygulama, Windows'ta güvenlik veya performans sorunlarına neden olduğundan çalıştırılamaz. Yeni bir sürüm mevcut olabilir.
  • Muhtemel Sebepler: VirtualBox sürümü Windows 11 ile uyumlu olmayabilir veya Windows sistem ayarlarından kaynaklı bir engelleme olabilir.

Soru:
Bu hatayla karşılaşan veya daha önce benzer bir sorun yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşarak bu sorunu çözmemize yardımcı olabilir misiniz?

Böyle bir sorun yaşamıştım, VirtualBox'un en son sürümünü indirerek çözmüştüm. Eski sürümler Windows 11'de çalışmıyor.

Sistemde başka bir sanallaştırma programı varsa (örneğin VMware), kaldırmayı deneyin. Bu yazılımlar VirtualBox ile çakışabiliyor.

Ekran görüntüsüne baktığımda eski bir VirtualBox sürümü kurmaya çalıştığınızı düşünüyorum. Resmi siteden güncel sürümü indirin.

Geri