Windows 11 Yükleme Ekranında Diskler Gözükmüyor!

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 yüklemeye çalışırken karşılaştığım bir sorun hakkında tartışma başlatmak istiyorum. Yükleme ekranında diskler görünmüyor ve bu hatayla karşılaşıyorum: "Windows 11 disk veya disk bölümü 0 yüklenemiyor." Sistem özelliklerim şu şekilde:

• Ekran Kartı: RX 6700 XT
  • Anakart: TUF GAMING B560M-PLUS
  • İşlemci: i5-10400F

Bu sorun için aşağıdaki çözümleri denedim ama sonuç alamadım:

1. BIOS üzerinden disk ayarlarını kontrol etmek.
2. Windows 11 uyumlu bir USB bellek oluşturmak.
3. Disk sürücülerini manuel olarak yüklemek.

Sizce bu sorunu çözmek için hangi adımları izlemeliyim? Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm bulan varsa lütfen paylaşabilir mi? Özellikle BIOS ayarları veya sürücü yükleme ile ilgili önerileriniz varsa çok faydalı olur.

Teşekkürler!

Merhaba, bu durum genellikle disk modunun BIOS'ta AHCI yerine RAID olarak ayarlanmasından kaynaklanıyor. BIOS'a girip SATA ayarlarını AHCI olarak değiştirmeyi deneyebilirsin.

USB bellek oluştururken Windows 11 için "Rufus" gibi bir araç kullandınız mı? Ayrıca "Secure Boot" ve "CSM" ayarlarını kontrol edin. Bunların aktif olup olmadığı fark yaratabilir.

Sürücü eksikliği yüzünden bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Anakartınızın resmi sitesinden Intel Rapid Storage Technology sürücüsünü indirip yükleme sırasında sürücü yükle seçeneğiyle kurmayı deneyin.

Disk tamamen boşaltılmış mı? Eğer bölümlenmişse silip tekrar oluşturmayı deneyebilirsiniz. Yükleme ekranındaki bölüm seçeneklerinden bunları yapabilirsiniz.

Ayrıca diskinizin GPT mi MBR mi olduğuna dikkat edin. Eğer eski formatta ise bunu değiştirmeniz gerekebilir. Windows 11 için GPT gerekiyor.

Windows 11 kurulum medyanızın en son sürüm olduğundan emin olun. Eski ISO dosyalarında bu tür sorunlar sıkça görülüyor.

USB belleği taktıktan sonra başka bir port denediniz mi? Bazen USB 3.0 uyumsuzlukları bu soruna neden olabiliyor.

BIOS'u güncelleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Anakartınız için en son BIOS sürümünü indirip yükleyin.

Diskinizi kontrol etmek için başka bir bilgisayarda test ettiniz mi? Eğer sorun hala devam ediyorsa fiziksel bir arıza olabilir.

Bios ayarlarında "Fast Boot" seçeneği aktifse bunu kapatıp tekrar deneyin. Bu genellikle yükleme ekranında disklerin görünmesini engelleyebiliyor.

Eğer diski temizlediyseniz ve hala görünmüyorsa, disk yapılandırmasını komut istemcisi üzerinden "diskpart" ile kontrol edebilirsiniz.

Anakart sürücülerini yüklemek bu tür sorunları çözebiliyor. Kurulum sırasında disk sürücülerini manuel olarak eklemeyi deneyin.

BIOS'ta "Storage Configuration" kısmında tüm diskleri görüp görmediğinizi kontrol edin. Diskin bağlı olduğunu doğrulamak önemli.

Windows 11 yüklemek için TPM 2.0 ve Secure Boot özelliklerinin açık olduğundan emin olun. BIOS'tan bunları kontrol edebilirsiniz.

Diskin bölümleri silinmişse veya yanlış yapılandırılmışsa bu hatayı alabilirsiniz. Bölüm oluşturma ekranını kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri