Windows 11 yüklü bilgisayarı USB ile formatlamak isteyenler için adım adım rehber hazırladım. USB ile format atma süreci, eski Windows sürümlerine göre biraz değişiklik gösterebilir. İşte detaylı anlatım:
1. Windows 11 Kurulum Medyası Hazırlama
2. Bilgisayarı USB’den Başlatma (BIOS/UEFI Ayarları)
3. Windows 11 Kurulumunu Başlatma
4. Windows 11 Lisans Anahtarı ve Ayarları
Bu adımları takip ederek Windows 11’i USB ile formatlayıp sıfırdan kurabilirsiniz.
Siz de daha önce USB ile Windows 11 format attınız mı? Karşılaştığınız sorunlar ve çözüm yollarınızı paylaşarak tartışmaya katılabilirsiniz!
Gerekli Olanlar:
- En az 8GB kapasiteli bir USB bellek
- Microsoft'un Windows 11 medya oluşturma aracı (Media Creation Tool)
- BIOS veya UEFI ayarlarını değiştirme yetkiniz
Adım Adım USB ile Windows 11 Format Atma:
1. Windows 11 Kurulum Medyası Hazırlama
- Microsoft’un resmi sitesinden Windows 11 Media Creation Tool aracını indirin.
- Programı çalıştırarak “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur” seçeneğini seçin.
- USB belleğinizi takın ve aracın işlemi tamamlamasını bekleyin.
2. Bilgisayarı USB’den Başlatma (BIOS/UEFI Ayarları)
- Bilgisayarı kapatın ve açarken DEL, F2, F12 veya ESC gibi BIOS tuşuna basarak BIOS’a girin.
- Boot Order (Önyükleme Sırası) bölümünden USB belleği ilk sıraya getirin ve değişiklikleri kaydedip çıkın.
3. Windows 11 Kurulumunu Başlatma
- Bilgisayarınız USB’den başlayacak ve Windows 11 kurulum ekranı açılacaktır.
- "Şimdi yükle" seçeneğini tıklayın.
- Kurulum sırasında "Özel: Yalnızca Windows'u yükle" seçeneğini seçerek mevcut bölümü biçimlendirin ve temiz kurulum yapın.
4. Windows 11 Lisans Anahtarı ve Ayarları
- Eğer lisans anahtarınız varsa girin, yoksa "Ürün anahtarım yok" seçeneğini kullanabilirsiniz.
- Kurulum tamamlandıktan sonra Microsoft hesabınızla giriş yaparak ayarlarınızı kişiselleştirin.
Bu adımları takip ederek Windows 11’i USB ile formatlayıp sıfırdan kurabilirsiniz.
Siz de daha önce USB ile Windows 11 format attınız mı? Karşılaştığınız sorunlar ve çözüm yollarınızı paylaşarak tartışmaya katılabilirsiniz!