Windows 11'de Bazı Masaüstü İşlemlerinde Harici GPU Kullanımının Nasıl Önüne Geçerim?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11'de masaüstü işlemleri sırasında harici GPU'nun devreye girdiğini fark ettim. Bu durum hem enerji tüketimini artırıyor hem de gereksiz kullanım yaratıyor. Harici GPU kullanımını yalnızca yüksek performans gerektiren uygulamalarla sınırlamak istiyorum. Harici GPU yerine entegre grafik işlemcisini nasıl öncelikli hale getirebilirim? Bu konuda adım adım bir rehber sunabilir misiniz?

Çözüm
Windows 11'de bu işlemi yapmak oldukça kolay. Sistem ayarlarından, belirli uygulamalar için grafik işlemciyi seçebilirsin. Bunun için:

1. 'Ayarlar' menüsüne git.
2. 'Sistem' sekmesinden 'Görüntü'ye tıkla.
3. 'Grafik Ayarları' kısmına in.
4. Uygulama seçimi yaparak 'Güç Tasarrufu' seçeneğini işaretle (entegre GPU kullanır).

Daha detaylı rehber istersen yardımcı olabilirim.
Merhaba Emre, bu sorun için Aygıt Yöneticisi'nde harici GPU'yu devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Ancak bu yöntem, diğer uygulamalarda performans kaybına yol açabilir. Daha iyi bir yol, Windows 11'de Grafik Ayarları üzerinden uygulama bazlı GPU önceliği belirlemektir. Bu ayarlar, Ayarlar > Sistem > Görüntü > Grafik Ayarları bölümünde bulunuyor.

Windows 11'de bu işlemi yapmak oldukça kolay. Sistem ayarlarından, belirli uygulamalar için grafik işlemciyi seçebilirsin. Bunun için:

1. 'Ayarlar' menüsüne git.
2. 'Sistem' sekmesinden 'Görüntü'ye tıkla.
3. 'Grafik Ayarları' kısmına in.
4. Uygulama seçimi yaparak 'Güç Tasarrufu' seçeneğini işaretle (entegre GPU kullanır).

Daha detaylı rehber istersen yardımcı olabilirim.

Çözüm
Merhaba, bu sorunu NVIDIA Kontrol Paneli veya AMD Software üzerinden de çözebilirsin. Grafik işlemci ayarlarını manuel olarak yapılandırarak entegre GPU'yu öncelikli yapabilirsin. Ayrıca, Windows Ayarları'ndaki 'Grafik Ayarları' bölümünden uygulama bazlı ayar yapmayı unutma!

TechGuru'nun çözümü oldukça yerinde. Ayrıca, entegre GPU'nun performansını test etmek için düşük güç modunu etkinleştirebilirsin. Sistem ayarlarından bu özelliği kontrol etmen faydalı olacaktır.

Yeni Konular

Geri