Windows 11'de Ekran Görüntüsü Alınca Otomatik Olarak Kaydediliyor, Nasıl Engellenir?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve "Print Screen" tuşuna bastığımda ekran görüntüsü otomatik olarak kaydediliyor. Özellikle OneDrive açık olduğunda, bu ekran görüntüleri direkt olarak OneDrive klasörüne gidiyor.

Ben ekran görüntüsünü sadece panoya kopyalanmasını istiyorum, kaydedilmesini istemiyorum. Bu otomatik kayıt olayını nasıl engelleyebilirim?

Ayrıca bazı durumlarda Snipping Tool ya da başka bir uygulama da açılıyor. Bunları nasıl yönetebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
OneDrive’ın ekran görüntülerini otomatik kaydetmesini engellemek için OneDrive simgesine sağ tıklayıp Ayarlar > Yedekleme sekmesinden 'Ekran görüntülerini OneDrive’a kaydet' seçeneğinin işaretini kaldırman yeterli.
OneDrive’ın ekran görüntülerini otomatik kaydetmesini engellemek için OneDrive simgesine sağ tıklayıp Ayarlar > Yedekleme sekmesinden 'Ekran görüntülerini OneDrive’a kaydet' seçeneğinin işaretini kaldırman yeterli.

Çözüm
Ayrıca Ayarlar > Erişilebilirlik > Klavye altında 'Print Screen tuşunu ekran alıntısı açmak için kullan' seçeneğini de kapatman gerekir. Yoksa Snipping Tool açılabilir.

Ben de aynı sorunla karşılaştım. OneDrive yüklü değilse ekran görüntüsü panoya kopyalanır, ama OneDrive varsa otomatik kaydeder. Dediğin ayarı kapatırsan sorun çözülüyor.

Regedit üzerinden Print Screen davranışını düzenlemek de mümkün ama önerilen yol ayarlardan bunu kapatmak. Özellikle OneDrive kontrolü önemli.

Ben Snipping Tool’un kendiliğinden açılmasını istemiyordum, görev yöneticisinden başlangıç uygulamalarından kaldırdım. Böylece rahatsız etmiyor.

Alternatif olarak Greenshot gibi bir araç kullanırsan sadece panoya alma ya da nereye kaydedeceğini seçme gibi esneklikler sunar.

Ben Print Screen tuşunun işlevini değiştirdim. SharpKeys gibi programlarla bu tuşu yeniden yönlendirmek mümkün.

Eğer OneDrive ile senkronizasyon açıksa, PrintScreen tuşuna bastığında otomatik olarak OneDrive klasörüne ekran görüntüsü gider. Senkronizasyonu durdurmak da bir seçenek olabilir.

Kendi özel kısayol kombinasyonunu oluşturursan hem daha rahat hem de kontrollü bir şekilde ekran görüntüsü alırsın. Ayarlardan bunu yapabilirsin.

OneDrive'ı kullanmıyorsan tamamen kaldırmak da bir çözüm olabilir. Böylece hiçbir şekilde senkronize olmaz, ekran görüntüleri sadece panoda kalır.

Geri