Windows 11'de Gereksiz Uygulamaları Kaldırma Yöntemleri

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve sistemimde yüklü olan bazı gereksiz uygulamaları kaldırmak istiyorum. Ancak bazı varsayılan uygulamalar 'Kaldır' seçeneğini sunmuyor veya kaldırmak istediğim uygulamaların nasıl kaldırılacağını tam olarak bilmiyorum.

Özellikle sistem performansını artırmak ve daha temiz bir masaüstü deneyimi sağlamak için bu gereksiz uygulamaları kaldırmam gerekiyor. PowerShell veya diğer yöntemlerle bu işi yapmak mümkün mü? Daha önce deneyen ve çözüm bulanlar varsa lütfen paylaşabilir mi?

Yardımcı olabilecek her türlü bilgiye açığım, şimdiden teşekkürler!

Çözüm
PowerShell ile varsayılan uygulamaları kaldırabilirsiniz. Örneğin, Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage komutunu kullanabilirsiniz. Ancak dikkatli olun, sistem için gerekli uygulamaları kaldırmaktan kaçının.
PowerShell ile varsayılan uygulamaları kaldırabilirsiniz. Örneğin, Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage komutunu kullanabilirsiniz. Ancak dikkatli olun, sistem için gerekli uygulamaları kaldırmaktan kaçının.

Çözüm
Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler menüsünden gereksiz gördüğünüz uygulamaları kaldırabilirsiniz. Ancak varsayılan uygulamalar için farklı yöntemlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Microsoft Store üzerinden yüklenmiş olan uygulamaları doğrudan Store uygulamasından kaldırabilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme noktasını oluşturarak, uygulamaları kaldırmadan önce kendinizi güvenceye alın. PowerShell bazen yanlışlıkla önemli uygulamaları da kaldırabilir.

Geri