Windows 11'de 'Kernel Security Check Failure' Hatası Çözümü

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanırken sık sık 'Kernel Security Check Failure' hatası alıyorum ve bu durum mavi ekran sorunlarına neden oluyor. Bu hatayı çözmek için neler yapabileceğim hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Bu hatanın nedeni genellikle bozuk veya uyumsuz bir sürücü olabilir. Tüm sürücülerinizi güncellemek için Windows Update'i kontrol edin veya cihaz üreticinizin web sitesinden en son sürücüleri indirin.

Ayrıca, sistem dosyalarını taramak ve onarmak için 'sfc /scannow' ve 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutlarını çalıştırabilirsiniz. Bunlar genellikle bozuk dosyaları düzeltir.

Sorun RAM kaynaklı da olabilir. MemTest86 gibi bir araç kullanarak RAM'inizi test edin. Hata tespit edilirse RAM değişimi gerekebilir.

Çözüm
Enes'in önerisi çok doğru. Benzer bir sorun yaşadığımda RAM testi yaptım ve arızalı bir modül buldum. Değişim sonrası sorun çözüldü.

Hatanın BIOS kaynaklı olma ihtimali de var. Anakart üreticinizin web sitesinden en son BIOS güncellemesini indirip kurmayı deneyin.

Geri