Windows 11'de 'KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED' Hatası Nasıl Çözülür?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanırken karşılaştığım 'KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED' hatası bilgisayarımı yeniden başlatmama neden oluyor. Bu hatanın neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi bilen var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu hata genellikle sürücü sorunlarından kaynaklanır. İlk olarak, tüm sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Windows Update'i çalıştırarak veya cihaz yöneticisinden eksik sürücüleri güncelleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Eğer sürücü güncellemeleri işe yaramazsa, BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Anakart üreticinizin web sitesinden en son BIOS sürümünü indirip yükleyebilirsiniz.

Ayrıca, RAM testleri yapmanız faydalı olabilir. MemTest86 gibi araçlarla RAM'inizi test edin. Arızalı bir RAM bu tür hatalara neden olabilir.

Çözüm
Enes'in önerisi gerçekten faydalı. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve RAM testi sonucunda arızalı bir modül buldum. Sorunu çözdüm.

Bu hatayı alırken sisteminize yeni bir donanım eklediyseniz, o donanımı çıkarıp yeniden test etmeyi deneyin. Uyumluluk sorunları da buna sebep olabilir.

Bir diğer çözüm önerisi, komut isteminde 'sfc /scannow' komutunu çalıştırmaktır. Bu, sistem dosyalarındaki hataları onarabilir.

Tüm bu önerilerden sonra hâlâ sorun yaşıyorsanız, sistem geri yükleme yapmayı düşünebilirsiniz. Sorunun başlamasından önceki bir tarihe geri dönmek etkili olabilir.

Geri