Windows 11'de 'Masaüstünü Göster' Özelliği Varsayılan Olarak Kapalı mı?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11’e geçtikten sonra 'Masaüstünü Göster' özelliğinin varsayılan olarak kapalı olduğunu fark ettim. Görev çubuğunun sağ alt köşesindeki bu işlevi sıkça kullanıyordum, ancak artık çalışmıyor gibi görünüyor.

Bu özellik varsayılan olarak mı kapalı geliyor yoksa benim sistemimde bir sorun mu var? Özelliği nasıl tekrar aktif hale getirebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba Çavuş, 'Masaüstünü Göster' özelliği varsayılan olarak kapalı gelmez. Ancak, görev çubuğu ayarlarında bu işlev gizlenmiş olabilir. Görev çubuğu ayarlarına girip sağ alt köşedeki 'Masaüstünü Göster' simgesinin aktif olduğundan emin ol. Eğer görünmüyorsa, 'Görev Çubuğu Davranışları' sekmesini kontrol et.

Bu sorun bazen görev çubuğu simgelerinin yapılandırılmasından kaynaklanabilir. Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu menüsüne giderek 'Masaüstünü Göster' alanını aktif hale getirip tekrar deneyebilirsin. Ayrıca, Windows + D kısayolunu kullanarak da masaüstüne geçebilirsin.

Ben de Windows 11’e geçtiğimde benzer bir sorunla karşılaştım. Görev çubuğu yeniden yapılandırıldığında bu tür ayarların sıfırlanmış olabileceğini fark ettim. Sağ tıklayıp 'Görev Çubuğu Ayarları'na giderek durumu düzelttim. Eğer sorun devam ederse, komut istemcisine 'sfc /scannow' yazarak sistem dosyalarını kontrol etmeni öneririm.

Eğer simgeyi bulamıyorsan ve görev çubuğu ayarları işe yaramıyorsa, Windows Gezgini’ni yeniden başlatmayı deneyebilirsin. Görev Yöneticisi’ni aç, 'Windows Gezgini' işlemini bul ve sağ tıklayarak yeniden başlat. Bu işlem genelde görev çubuğu sorunlarını çözer.

Geri