Windows 11'de Laptop ve Masaüstü Bilgisayardan Ses Gelmiyor?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son birkaç gündür hem laptopumdan hem de masaüstü bilgisayarımdan ses alamıyorum. Her iki cihazda da Windows 11 yüklü. İşte denediğim şeyler:

1. Ses sürücülerini güncelledim.
2. Sorun gidericiyi çalıştırdım, ancak herhangi bir çözüm sunmadı.
3. Hoparlörlerin ve kulaklıkların çalıştığından emin oldum (farklı cihazlarda denedim).

Buna rağmen hiçbir şekilde ses alamıyorum. Sizce sorun nerede olabilir? Özellikle Windows 11'de ses ayarlarıyla ilgili bilmediğim bir şey olabilir mi? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Bu tür bir problem genellikle ses sürücüsüyle ilgili olur. Denediğiniz yöntemlerin dışında, cihaz yöneticisinde ses cihazını kaldırıp yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu bazen sürücüyü sıfırlayarak sorunu çözüyor.

Benzer bir sorunu yaşamıştım. Windows güncellemelerinden sonra bazen ses ayarları sıfırlanabiliyor. Ayarlar > Sistem > Ses bölümüne gidip varsayılan ses çıkış cihazını kontrol edin. Yanlış bir cihaz seçili olabilir.

Eğer Realtek ses sürücüsü kullanıyorsanız, üreticinin sitesinden en son sürümü indirip manuel kurulum yapmayı deneyin. Windows'un sunduğu sürümler bazen eksik veya hatalı olabiliyor.

Denediğiniz yöntemlere ek olarak BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Ses ayarlarının devre dışı olup olmadığını görmek için BIOS'a girip kontrol edebilirsiniz.

Windows 11'de ses sorunları bazen TPM veya güvenlik ayarlarından da kaynaklanabiliyor. TPM'yi devre dışı bırakıp test edebilirsiniz. Ancak, bu işlem güvenlikle ilgili riskler oluşturabilir, dikkatli olun.

Sorun gidericiyi çalıştırmışsınız ama detaylı bir hata mesajı verdi mi? Bazı kullanıcılar, belirli bir hata koduna göre çözümler bulabiliyor. Hata kodunu buraya yazarsanız daha spesifik yardım alabilirsiniz.

Sesle ilgili yazılımsal bir sorun yoksa, donanımsal bir problem olabilir. Örneğin, laptopunuzda jack girişini veya hoparlör kablolarını kontrol edin. Temassızlık olabilir.

Bir önerim daha var: Denetim Masası > Ses > Kayıttan Yürütme Cihazları'ndan varsayılan cihazı değiştirip tekrar deneyin. Bazen yanlış cihaz seçili olabiliyor ve ses tamamen kaybolabiliyor.

Ben de bu tarz bir problem yaşadım. Sonunda Windows'u sıfırlamam gerekti. Tabii bu son çare olmalı ama eğer başka çözüm bulamazsanız düşünebilirsiniz.

Yazılım çakışması olabilir. Özellikle üçüncü parti yazılımları kontrol edin. Örneğin, sesle ilgili bir uygulama yüklediyseniz kaldırıp yeniden deneyin.

Windows güncellemeleri bazen bu tarz sorunlara yol açabiliyor. Güncelleme geçmişinizi kontrol edin ve son yapılan bir güncelleme varsa kaldırmayı deneyin.

Hoparlör veya kulaklıklarınızın farklı bir cihazda çalıştığını doğruladıysanız sorun muhtemelen yazılımsaldır. Sistemi güvenli modda başlatıp sesin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalışıyorsa, üçüncü parti bir yazılım veya hizmet sorun yaratıyor olabilir.

Geri