Windows 11'de Saat ve Tarih Rengi Nasıl Değiştirilir?

Murşi

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanıyorum ve görev çubuğunun sağ alt köşesinde yer alan saat ve tarih bilgisinin rengini değiştirmek istiyorum. Şu anda beyaz renkte ve koyu tema kullandığımda fark edilmesi zor oluyor. Sistem ayarlarından veya kayıt defteri üzerinden bu yazı rengini değiştirmek mümkün mü?

Ayrıca tema rengine göre otomatik ayarlama ya da üçüncü parti bir yazılım kullanmadan yapabileceğim bir yöntem varsa adım adım açıklayabilir misiniz? Bu konuda deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Maalesef Windows 11'de görev çubuğundaki saat ve tarih yazı rengi doğrudan değiştirilemiyor. Sistem otomatik olarak tema (açık/koyu) seçimine göre beyaz ya da siyah rengi atıyor. Ancak yüksek karşıtlık modlarıyla veya sistem temasıyla oynayarak dolaylı yoldan değişiklik yapılabilir.
Maalesef Windows 11'de görev çubuğundaki saat ve tarih yazı rengi doğrudan değiştirilemiyor. Sistem otomatik olarak tema (açık/koyu) seçimine göre beyaz ya da siyah rengi atıyor. Ancak yüksek karşıtlık modlarıyla veya sistem temasıyla oynayarak dolaylı yoldan değişiklik yapılabilir.

Çözüm
Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler kısmına gidip tema renginizi değiştirerek arka planla kontrastı artırabilirsiniz. Böylece saat ve tarih daha belirgin hale gelir.

Üçüncü parti yazılımlar olan ExplorerPatcher veya StartIsBack gibi araçlar ile görev çubuğu ve saat alanı üzerinde daha detaylı özelleştirmeler yapabiliyorsunuz.

Kayıt Defteri üzerinden renk değişimi doğrudan mümkün değil. Ancak yüksek kontrast temalarıyla sistemin genel metin rengini değiştirip saat/tarih rengini de etkileyebilirsin.

Yüksek kontrast ayarını etkinleştirdiğinizde 'Kişiselleştir' kısmından metin rengini değiştirebilirsiniz ama bu tüm sistem genelini etkiler. Sadece saat-tarih rengi değişmez.

Ben koyu modda aynı sorunu yaşadığım için açık modda kullanmaya başladım. Renk doğrudan değişmediği için en net çözüm tema değiştirmek.

ExplorerPatcher kullanarak görev çubuğu stilini Windows 10 gibi yapabilir, ardından renk üzerinde daha fazla kontrol elde edebilirsin.

Görev çubuğunun arka plan rengini değiştirerek saat ve tarih yazısının görünürlüğünü artırmak işe yarayabilir. Bu kişiselleştirme ayarlarında mevcut.

Yüksek kontrast ayarlarını kullanınca görev çubuğu dahil her şeyin rengi değişiyor. Bu özellikten yararlanabilirsin ama göz yorması olabilir.

Başka bir çözüm ise saat-tarih alanına alternatif uygulama kullanmak olabilir. Rainmeter ile kendi saat tasarımını masaüstüne koyabilirsin.

Üçüncü parti temalarla görev çubuğuna özel stil atanabiliyor. Ancak bu biraz karmaşık, sistem dosyalarına müdahale gerektirebilir.

Görev çubuğunun metin rengini özelleştirme için henüz resmi destek yok. Ancak birçok kullanıcı aynı geri bildirimi veriyor, yakında değişebilir.

Geri