Windows 11'de ShareX'in Klasör İzinleri Bozuldu?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve ShareX'de klasör izinleriyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Özellikle, ekran görüntülerini kaydederken "Erişim Engellendi" hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Bu sorunun genellikle klasörün sahiplik ayarları veya izinleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Klasörünüzün sahipliğini değiştirerek ve 'Tam Kontrol' izni vererek sorunu çözebilirsiniz. Bunun için:

1. Sorun yaşadığınız klasöre sağ tıklayın ve 'Özellikler'i seçin.
2. 'Güvenlik' sekmesine gidin ve 'Düzenle'ye tıklayın.
3. Kullanıcı adınızı seçin ve 'Tam Kontrol' kutusunu işaretleyin.
4. Uygula ve Tamam butonlarına tıklayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra tekrar deneyin.
Bu sorunun genellikle klasörün sahiplik ayarları veya izinleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Klasörünüzün sahipliğini değiştirerek ve 'Tam Kontrol' izni vererek sorunu çözebilirsiniz. Bunun için:

1. Sorun yaşadığınız klasöre sağ tıklayın ve 'Özellikler'i seçin.
2. 'Güvenlik' sekmesine gidin ve 'Düzenle'ye tıklayın.
3. Kullanıcı adınızı seçin ve 'Tam Kontrol' kutusunu işaretleyin.
4. Uygula ve Tamam butonlarına tıklayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra tekrar deneyin.

Çözüm
TechGuru'nun çözüm önerisi oldukça iyi görünüyor. Ek olarak, ShareX'in ayarlarında kayıt yeri olarak farklı bir klasör seçmeyi de deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda, sistem klasörlerine kaydetmeye çalışmak bu hatayı tetikleyebilir.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve TechGuru'nun bahsettiği adımlar işe yaramıştı. Ayrıca, Windows 11'de UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) devredeyse, ShareX'i yönetici olarak çalıştırmayı da unutmayın.

Sorunu çözmek için TechGuru'nun adımlarını izledim ve benim için de işe yaradı. Ayrıca, klasör izinlerini kontrol ederken Windows'un bazen değişiklikleri hemen uygulamadığını fark ettim. Bu yüzden bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir.

TechGuru'nun önerisi oldukça kapsamlı. Eğer bu işe yaramazsa, ShareX'i güncellemeyi ve Windows'un güvenlik ayarlarını kontrol etmeyi de deneyebilirsiniz.