Windows 11'de System Service Exception Hatası

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanırken "System Service Exception" hatasıyla karşılaşıyorum. Bu hata genellikle bir mavi ekran (BSOD) ile birlikte geliyor ve bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Bu hatanın ne anlama geldiği ve nasıl çözülebileceği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Daha önce sürücü güncellemeleri yapmayı denedim ancak sorun çözülmedi. Özellikle bu hatanın kaynağına yönelik detaylı bir açıklama yapabilirseniz çok yardımcı olur. Teşekkürler!

Çözüm
Hatanın kaynağı genellikle sürücü ya da yazılımsal uyumsuzluk oluyor. Çözüm için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu çalıştırın.
2. Sürücüleri Güncelleyin: Tüm cihaz sürücülerini güncelleyin. Özellikle Windows Update'i kontrol edin.
3. Hafıza Hatası Testi: Bellek modüllerini kontrol etmek için "Windows Memory Diagnostic" aracını kullanabilirsiniz.
4. Virüs Taraması: Güvenilir bir antivirüs ile sistem taraması yapın.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse detayları burada paylaşabilirsiniz.
Bu hatayı genellikle eski veya uyumsuz sürücüler tetikliyor. Sürücülerinizi güncellediğinizden emin olun ve özellikle grafik kartı, ağ adaptörü gibi kritik donanımların sürücülerine dikkat edin.

Hatanın kaynağı genellikle sürücü ya da yazılımsal uyumsuzluk oluyor. Çözüm için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu çalıştırın.
2. Sürücüleri Güncelleyin: Tüm cihaz sürücülerini güncelleyin. Özellikle Windows Update'i kontrol edin.
3. Hafıza Hatası Testi: Bellek modüllerini kontrol etmek için "Windows Memory Diagnostic" aracını kullanabilirsiniz.
4. Virüs Taraması: Güvenilir bir antivirüs ile sistem taraması yapın.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse detayları burada paylaşabilirsiniz.

Çözüm
Ben de bu sorunu yaşamıştım. Sorun, sistemimdeki bir üçüncü parti antivirüs yazılımından kaynaklanıyordu. Eğer kullanıyorsanız, bir süreliğine devre dışı bırakıp deneyin.

Yeni Konular

Geri