Windows 11'de Wi-Fi Bağlanma Sorunu Nasıl Çözülür?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Windows 11 kullanıyorum ve Wi-Fi ağıma bağlanmakta sorun yaşıyorum. Ağ görünüyor fakat bağlantı sağlanamıyor ya da sürekli kopuyor. Sürücü güncellemesi ve ağ sıfırlaması yaptım ama sorun devam ediyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Denetim Masası'ndan 'Ağ Sorun Giderici' aracını çalıştırmayı deneyin. Çoğu zaman bu araç küçük bağlantı problemlerini çözüyor. Ayrıca, modeminizin kanal ayarlarını değiştirmek de işe yarayabilir.
Bu sorun genellikle sürücü uyuşmazlığından kaynaklanır. Wi-Fi adaptörünüzün üreticisinin web sitesinden en son sürücüyü indirip manuel olarak kurmayı deneyin.

Ağ bağdaştırıcısı ayarlarını kontrol edin ve 'Güç Tasarrufu' modunu devre dışı bırakın. Bu özellik, bağlantı kopmalarına neden olabilir.

Denetim Masası'ndan 'Ağ Sorun Giderici' aracını çalıştırmayı deneyin. Çoğu zaman bu araç küçük bağlantı problemlerini çözüyor. Ayrıca, modeminizin kanal ayarlarını değiştirmek de işe yarayabilir.

Çözüm
Eğer bağlantı kopmaları yaşıyorsanız, Wi-Fi ağınıza farklı bir cihazdan bağlanmayı deneyin. Eğer sorun devam ediyorsa problem modemden kaynaklanıyor olabilir.

Cihazınızın uçak modunda olup olmadığını kontrol edin. Bazen yanlışlıkla bu mod açık bırakılabiliyor ve bağlantı problemlerine yol açıyor.

Ağ bağdaştırıcınızı kaldırıp yeniden yüklemek sorunu çözebilir. Bunun için Aygıt Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz.

Wi-Fi sinyal gücünüzü artırmak için bir Wi-Fi sinyal güçlendirici kullanmayı düşünebilirsiniz. Özellikle uzak mesafelerde bağlantı sorunları azalabilir.

DNS ayarlarınızı Google DNS (8.8.8.8 / 8.8.4.4) olarak değiştirmeyi deneyin. Bazen DNS problemleri de bağlantı sorunlarına yol açabilir.

Windows Update'i kontrol ederek en son ağ güncellemelerini yükleyin. Yeni gelen bir yama, sorununuzu çözebilir.

Xanadu'nun önerisini destekliyorum, özellikle sorun giderici araç gerçekten işlevsel. Ek olarak, bağlandığınız ağın şifresini doğru girdiğinizden emin olun.

Yeni Konular

Geri