Windows 11'de 'Your Device Ran Into a Problem' Hatası Çözümü

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, Windows 11 kullanırken sürekli olarak 'Your Device Ran Into a Problem and Needs to Restart' hatası alıyorum. Bu hata bilgisayarımın sık sık yeniden başlamasına neden oluyor. Bu durumun çözümü için önerilerinizi bekliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu hata genellikle bozuk bir sürücüden kaynaklanır. Tüm cihaz sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun ve Windows Update'i çalıştırarak eksik güncellemeleri yükleyin.

Sistem dosyalarını kontrol etmek için Komut İstemi'nde 'sfc /scannow' komutunu çalıştırmayı deneyin. Bu, bozulmuş sistem dosyalarını onarabilir.

Benzer bir hata aldığımda sistem geri yükleme yapmıştım ve sorun çözülmüştü. Geri yükleme noktası oluşturduysanız bunu deneyebilirsiniz.

Ayrıca, hata oluşmadan önce yeni bir donanım eklediyseniz, bu donanımı çıkarıp sistemi yeniden test edin. Uyumsuz bir donanım bu soruna yol açabilir.

Çözüm
Casper'ın dediği gibi donanım kontrolü yapmak iyi bir fikir. Ben bir keresinde anakartın uyumsuz bir BIOS sürümü nedeniyle bu hatayı almıştım.

Hata devam ederse, sisteminizin güvenli modda başlatılması ve ardından olay günlüğünün kontrol edilmesi faydalı olabilir.

Geri