Windows 11'de 'Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok' Hatası Nasıl Çözülür?

Çakır

GadgetStrateji
Merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve ses çalışmıyor. 'Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok' hatası alıyorum. Bu sorunun çözümü için ne yapmam gerektiğini bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Sorun devam ediyorsa, anakartınızın veya ses kartınızın üreticisinin web sitesinden en son sürücüyü indirip manuel olarak kurmayı deneyebilirsiniz.
Bu sorun genellikle ses sürücüsünden kaynaklanır. Cihaz yöneticisini açarak 'Ses, video ve oyun denetleyicileri' kısmındaki sürücüyü güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Eğer sürücü güncellemesi işe yaramazsa, ses sürücüsünü kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Windows yeniden başlattığınızda sürücüyü otomatik olarak yükleyecektir.

Sorun devam ediyorsa, anakartınızın veya ses kartınızın üreticisinin web sitesinden en son sürücüyü indirip manuel olarak kurmayı deneyebilirsiniz.

Çözüm
Enes'in dediği gibi manuel kurulum genelde etkili olur. Benzer bir sorun yaşadığımda, üreticinin sitesinden doğru sürücüyü indirerek çözüm buldum.

Ayrıca, ses çıkış aygıtının bağlı olup olmadığını ve doğru bağlantı noktasına takıldığını kontrol etmelisiniz. Basit ama bazen gözden kaçabiliyor.

Sorun devam ederse, farklı bir ses çıkış aygıtı (örneğin kulaklık) deneyerek sorunun aygıttan mı yoksa sistemden mi kaynaklandığını belirleyebilirsiniz.

Geri