Windows 11'den Windows 10'a Geçiş: Adım Adım Rehber

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda şu anda Windows 11 yüklü ve çeşitli sebeplerle Windows 10'a geçiş yapmak istiyorum. Ancak geçiş sürecinde veri kaybı yaşamadan nasıl bir yol izleyebilirim tam emin değilim. Ayrıca, lisans konusunu da çözmek istiyorum.

Sorularım:
1. Windows 11'den Windows 10'a geçiş yaparken mevcut dosyalarımı nasıl koruyabilirim?
2. Geçiş sonrası Windows 10 lisansı otomatik olarak etkinleşir mi?
3. Geçiş işlemini en kolay ve güvenli şekilde nasıl gerçekleştirebilirim?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Eğer geçiş yapmak için 10 günlük süreyi aşmadıysanız, Ayarlar > Sistem > Kurtarma menüsünden 'Windows 10'a Dön' seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu işlem veri kaybı yaşamadan yapılabilir.

10 günlük süreyi geçtiyseniz, temiz bir Windows 10 kurulumu yapmanız gerekecek. Ancak önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Windows 10'a geçtikten sonra lisans genelde otomatik olarak etkinleşir, çünkü OEM lisansları bu iki sistem arasında paylaşımlıdır.

Microsoft'un Media Creation Tool'u ile bootable bir USB hazırlayıp, temiz kurulum yapabilirsiniz. Kurulum sırasında 'Dosyalarımı Sakla' seçeneğini tercih edin.

Windows 11'den Windows 10'a geçerken eski dosyalarınızın taşınmayabileceğini göz önünde bulundurun. Bu nedenle bir harici diske yedek almanızı öneririm.

Geçiş sonrası sürücü uyumsuzlukları yaşanabilir. Windows 10 için gerekli sürücüleri üreticinizin web sitesinden indirip hazırda bulundurun.

Eğer yükseltme sırasında bir lisans anahtarı kullandıysanız, Windows 10'a geri döndüğünüzde bu anahtar tekrar kullanılabilir.

Windows 10 ISO dosyasını Microsoft'un resmi sitesinden indirip kurulum sırasında 'Dosyalarımı Sakla' seçeneğini kullanabilirsiniz. Ancak uygulamalarınız silinebilir.

Geçiş öncesi Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri yaparak sistemin kararlı bir durumda olduğundan emin olun.

Eğer Windows 10'a dönmek için eski bir yedek noktası kullanmak istiyorsanız, Sistem Geri Yükleme aracını kullanabilirsiniz.

Windows 10'a geçtikten sonra bazı özel ayarların kaybolabileceğini unutmayın. Özellikle kişiselleştirme ayarlarını yedeklemek faydalı olabilir.

Windows 10'a geçiş yapmak için bilgisayarınızın BIOS veya UEFI ayarlarında Legacy veya UEFI modunun doğru ayarlandığından emin olun.

Yeni Konular

Geri