Windows 11'e Gelen Yeni Güncelleme Neler Getirdi? Deneyimlerinizi Paylaşın!

Xanadu

GadgetEfsanesi
Windows 11 için gelen son güncellemeyi yüklediniz mi? Sistem performansı, görsel yenilikler, güvenlik güncellemeleri ya da yeni eklenen özellikler konusunda ne gibi değişiklikler fark ettiniz?

Yeni Dosya Gezgini arayüzü, sistem teması, görev çubuğu geliştirmeleri ya da ayarlarda yapılan ince dokunuşlar hakkında görüşlerinizi merak ediyorum. Özellikle ekran görüntüsünde paylaştığım gibi Dosya Gezgini'nde 'Hızlı Erişim' ve klasör ikonlarında bazı farklılıklar dikkat çekiyor. Bunlar dışında fark ettiğiniz başka yenilikler oldu mu?

Gelin bu başlık altında Windows 11’in son sürümünü birlikte masaya yatıralım. Performans artışı yaşadınız mı? Uyum sorunları oldu mu? Görüşlerinizi, önerilerinizi ve varsa sorunlarınızı paylaşın.

Dosya Gezgini'nin yeni görünümünü çok beğendim. Özellikle karanlık modda daha modern ve sade duruyor. Performans da önceki sürüme göre daha akıcı geldi.

Görev çubuğunda simgelerin hizalamasında küçük değişiklikler var. Ayrıca artık bazı sistem ikonları dinamik görünüyor. Güzel detaylar.

Benim cihazda güncelleme sonrası daha hızlı açılma fark ettim. Hızlı Başlat özelliği daha iyi optimize edilmiş gibi duruyor.

Yeni güncellemeyle birlikte Bluetooth bağlantısı daha stabil oldu. Daha önce yaşadığım kopmalar artık yok.

Güncellemeden sonra ekran parlaklık seviyesiyle ilgili bir bug yaşıyorum. Her açılışta sıfırlanıyor gibi. Başka yaşayan var mı?

Geliştirici olarak en çok dikkatimi çeken şey, artık bazı sistem API'lerinin daha kararlı çalışması. Özellikle Win32 uygulamalarda fark ediyor.

Güvenlik tarafında TPM ile ilgili iyileştirmeler yapılmış. BIOS'ta etkinleştirdikten sonra daha stabil bir sistem deneyimi alıyorum.

Widget panelinde daha fazla özelleştirme seçeneği gelmiş. Hava durumu, finans ve haberleri artık kişisel olarak düzenleyebiliyorum.

Benim dikkatimi çeken şey, güncellemeden sonra disk kullanımının daha dengeli hale gelmesi oldu. Özellikle oyun oynarken daha serin çalışıyor.

Snap Layout özelliği daha akıllı hale gelmiş. Ekranı bölme konusunda daha işlevsel olmuş.

Güncelleme sonrası pil performansında düşüş gözlemledim. Taşınabilir cihazlar için optimizasyon biraz daha iyileştirilmeli.

Yeni simge setleri ve animasyon geçişleri daha yumuşak olmuş. Görselliğe önem veren biri olarak memnun kaldım.

Ben yeni güncelleme sonrası klasör içeriği önizleme özelliğini fark ettim. Küçük ama faydalı bir detay.

Sistem genelinde RAM kullanımı azalmış gibi. Görev Yöneticisi'nden kontrol ettim, önceki sürüme göre daha iyi.

Güncelleme sonrası bazı sürücülerin uyumsuz çalıştığını fark ettim. Özellikle ses kartı ile ilgili bir sorun yaşadım.

Geri