Windows 11'i XP Gibi Yapmak Mümkün mü?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ancak eski Windows XP'nin nostaljik görünümünü özlüyorum. Masaüstü tasarımı, klasör simgeleri, başlat menüsü gibi şeyleri XP'ye benzetmek mümkün mü? Eğer mümkünse, hangi araçları veya temaları kullanmam gerekiyor? Özellikle güvenilir ve performansı etkilemeyecek çözümler arıyorum. Daha önce bu konuda deneyimi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Merhaba Cihan, Classic Shell veya Open-Shell gibi ücretsiz araçlarla Windows 11’in başlat menüsünü ve genel görünümünü XP’ye benzetebilirsin. Ayrıca DeviantArt gibi sitelerde kullanıcıların paylaştığı XP temalarını bulabilirsin. Ancak, temaları uygularken sistem dosyalarına müdahale gerektiği için dikkatli olman önemli.

Windows XP teması için ben Stardock’un WindowBlinds yazılımını öneriyorum. Bu programla hem performansı etkilemeden hem de güvenli bir şekilde XP tarzı bir görünüm elde edebilirsin. Ayrıca RetroBar adında bir uygulama da görev çubuğunu XP tarzına çevirmene yardımcı olabilir.

Selam Cihan, daha önce benzer bir şey denedim ve Ribbon Disabler gibi araçlarla modern dosya gezginini daha klasik bir görünüme çevirebilirsin. Ancak şunu da unutma, XP teması güzel olsa da eski tasarım elementleri Windows 11'in bazı modern özellikleriyle uyumsuz olabilir.

Cihan, eğer sadece görsel bir değişiklik arıyorsan Rainmeter gibi özelleştirme araçlarını kullanabilirsin. Bunun yanında eski Windows seslerini indirip sistem sesleri olarak ayarlamak bile nostaljik bir dokunuş sağlayabilir.

Bir uyarıda bulunmak istiyorum, sistem dosyalarını değiştiren üçüncü parti yazılımlar Windows Update sonrası sorun çıkarabilir. Kullanacağın araçların uyumlu olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Kendi deneyimimde en güvenilir yöntem Open-Shell oldu.

Ben de RetroBar kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca eski XP simgelerini ikon paketi olarak indirip değiştirmek de güzel bir çözüm. İkon değişimi için IconPackager gibi araçları kullanabilirsin.

Windows XP görünümü için Microsoft'un sunduğu yüksek kontrast temalarını bile bir miktar özelleştirerek kullanabilirsin. Eski görünüme birebir benzemese de oldukça yakın bir sonuç alabilirsin.

Cihan, XP görünümüne geçiş için doğrudan sanal makine kurmayı da düşünebilirsin. Bu şekilde hem nostaljiyi yaşar hem de Windows 11’inde risk almamış olursun.

Şunu da eklemek istiyorum, eğer eski XP oyunlarını da çalıştırmak istiyorsan uyumluluk modu ayarlarını kurcalamayı unutma. XP görünümüne geçiş yapmak bazı eski oyunları oynamanı kolaylaştırabilir.

Merhaba, Windows XP’ye benzeyen bir deneyim için Bricomix XP Transformation Pack gibi dönüştürme paketlerini deneyebilirsin. Ancak bu tür paketler sistemini biraz yavaşlatabilir, dikkatli kullanmanı öneririm.

Cihan, bence en kolay ve risksiz yöntem, sadece masaüstü arka planını ve simgeleri değiştirmek. İnternette bir sürü ücretsiz Windows XP duvar kağıdı ve ikon paketi bulabilirsin.

Son olarak, XP’ye benzetirken dikkat etmen gereken bir şey, Windows 11’in bazı güncellemeleri geri alabileceği. Özellikle sistem dosyalarına yapılan müdahalelerde, ileride sorun yaşamak istemiyorsan her adımını yedek alarak yapmanı öneririm.

Yeni Konular

Geri