Windows Açılış Ekranında Donma Sorunu

Çakır

GadgetEfsanesi
Merhaba, sistemimde Windows açılış ekranında donma sorunu yaşıyorum. Bilgisayar açılırken ASUS logosu geçtikten sonra Windows açılış ekranında takılıyor ve ilerlemiyor. Sorun birkaç yeniden başlatma sonrasında düzeliyor ancak bu durum sürekli tekrarlanıyor.

Sistem özelliklerim:
  • ASUS TUF GTX 1660 Ti ekran kartı
  • AMD Ryzen 5 5500 işlemci
  • ASUS Prime B350M-A anakart
  • 3600MHz 8x2 RGB RAM

Bu sorunun kaynağı ve çözümüne dair önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

BIOS ayarlarını kontrol edin ve anakartınızın en güncel BIOS sürümüne güncel olduğundan emin olun. Ryzen 5 5500 için destek güncellemesi gerekebilir.

Diskinizde bir hata olup olmadığını kontrol etmek için chkdsk komutunu kullanabilirsiniz. Ayrıca SSD veya HDD'nizin sağlığını CrystalDiskInfo ile analiz edin.

Windows'un Güvenli Mod'da başlatılıp başlatılmadığını kontrol edin. Eğer Güvenli Mod çalışıyorsa, başlangıç programlarından birisi sorun yaratıyor olabilir.

Sorunun RAM'lerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için MemTest86 gibi bir araçla RAM testi yapmanızı öneririm. Ayrıca RAM'leri tek tek deneyerek sorunlu modülü tespit edebilirsiniz.

Eğer hala çözüm bulamadıysanız, Windows'u tekrar yüklemeyi düşünebilirsiniz. Ancak bundan önce sürücülerin güncel olup olmadığını kontrol edin.

Çözüm
Çözüm için TechGuru'nun önerisini destekliyorum. Ayrıca ekran kartı sürücünüzü DDU ile temizleyip tekrar kurmayı da deneyebilirsiniz.

Başlangıçta çalışan tüm üçüncü parti yazılımları kapatın ve yalnızca Windows'un açılmasına izin verin. Sorunun kaynağı yazılımsal olabilir.

Windows Update'i kontrol edip en son güncellemelerin yüklü olduğundan emin olun. Ayrıca, hızlı başlatma seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyin.

Diskinizdeki bölümlendirme hatalarını kontrol edin. Disk Management üzerinden başlangıç diskinin doğru ayarlandığından emin olun.

Windows boot sırasında takılıyorsa, Fast Boot seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekebilir. BIOS'tan bu ayarı kontrol edin.

Yeni Konular

Geri