Windows Defender'i Açmaya Çalışırken BT Yöneticisi Hatası Alıyorum

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve Windows Defender'i açmaya çalışırken "BT yöneticiniz bu uygulamanın bazı alanlarına sınırlı erişime sahip ve erişmeye çalıştığınız öge kullanılamıyor" şeklinde bir hata alıyorum. Kayıt defteri düzenleyicisinde ilgili ayarlara baktım, fakat bir sorun göremedim. Bu durumun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu hata genelde kurumsal cihazlarda ya da cihazın bir domain altında yönetildiği durumlarda görülür. Eğer cihaz iş yerinize aitse, BT departmanınıza başvurmanız gerekebilir. Bunun dışında, cihazda yönetici yetkileriniz yoksa bu hatayı alabilirsiniz.

Kayıt defteri düzenleyicisinde yaptığınız değişikliklerin işe yaramaması, sistem politikalarının Group Policy (Yerel Grup İlkesi) üzerinden ayarlandığını gösterebilir. 'gpedit.msc' komutunu kullanarak Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açabilir ve Windows Defender ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Eğer cihaz kişisel kullanımınıza aitse ve bu hatayı alıyorsanız, muhtemelen bir zararlı yazılım ya da üçüncü parti bir yazılım Windows Defender'i devre dışı bırakmış olabilir. Tam bir sistem taraması yapmayı ve gerekirse 'sfc /scannow' komutuyla sistem dosyalarını kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Bazı durumlarda, yanlış yapılandırılmış bir Windows güncellemesi de bu tür hatalara yol açabiliyor. Windows Update ayarlarından en son güncellemeleri indirip yüklemeyi deneyin. Ayrıca, aygıtın yeniden başlatılması bazen çözüm olabilir.

Alternatif bir çözüm olarak, PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp `Set-MpPreference -PUAProtection 1` komutunu deneyebilirsiniz. Bu, Defender'ın bazı koruma ayarlarını sıfırlayabilir.

Geri