Windows 11 yüklü bilgisayarımda BIOS güncellemesi yapmak istiyorum ancak bu işlemi daha önce hiç yapmadım. BIOS güncellemesinin kritik bir işlem olduğunu biliyorum ve sistemime zarar vermeden nasıl yapacağım konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
Şu ana kadar araştırdığım adımlar şunlar:
1. Anakart modelimi kontrol ettim ve üreticinin web sitesinden uygun BIOS dosyasını indirdim.
2. USB belleğe bu dosyayı yükledim.
3. BIOS menüsüne girerek güncelleme seçeneğini bulmam gerekiyor.
Ancak hangi ayarlara dikkat etmem gerektiği, işlem sırasında veya sonrasında ne gibi sorunlarla karşılaşabileceğim konusunda emin değilim. Güncelleme yaparken dikkat etmem gereken püf noktaları ve tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
Bazı anakartlarda, Windows üzerinden BIOS güncelleme yapabileceğiniz bir uygulama sunulur. Örneğin, ASUS için EZ Update, MSI için Live Update gibi yazılımları kullanabilirsiniz.
Güncelleme sırasında herhangi bir problem yaşarsanız, anakart üzerinde CMOS sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. CMOS jumper'ının yerini anakart kitapçığından kontrol edin.
Eğer eski bir anakart kullanıyorsanız, BIOS güncellemesi sonrası donanımlarınız için yeni sürücüler yüklemeniz gerekebilir. Bunun için hazırlıklı olun.