Merhaba arkadaşlar,
Windows kurulumu sırasında "Yüklenecek sürücüyü seçin" ekranında hiçbir disk görünmüyor. Ekteki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, yüklenmesi gereken sürücü bulunamıyor ve "Bu bilgisayar donanımıyla uyumlu olmayan sürücüleri gizle" seçeneği işaretli olmasına rağmen liste tamamen boş. Sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum.
Bu sorunun neden kaynaklanabileceğine dair birkaç ihtimal:
Şu ana kadar denediğim adımlar:
Sorunu çözmek için başka neler deneyebilirim? Özellikle sürücü yükleme kısmında dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan kullanıcıların yorumlarını bekliyorum.
Windows kurulumu sırasında "Yüklenecek sürücüyü seçin" ekranında hiçbir disk görünmüyor. Ekteki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, yüklenmesi gereken sürücü bulunamıyor ve "Bu bilgisayar donanımıyla uyumlu olmayan sürücüleri gizle" seçeneği işaretli olmasına rağmen liste tamamen boş. Sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum.
Bu sorunun neden kaynaklanabileceğine dair birkaç ihtimal:
- Disk Sürücüsü Eksikliği: Windows kurulum medyası, SSD/HDD'nin sürücüsünü algılamıyor olabilir. Bu durumda ilgili sürücüleri manuel olarak yüklemek gerekebilir.
- BIOS Ayarları: SATA modunun yanlış ayarlanması (örneğin IDE yerine AHCI veya tam tersi) bu tür bir probleme yol açabilir.
- Donanım Uyumluluğu: SSD/HDD'nin fiziksel bir arızası veya anakartın disk bağlantı noktasındaki bir problem olabilir.
- Medya Sorunu: Windows kurulum dosyalarının eksik veya bozuk olması, bu tür hatalara neden olabilir.
Şu ana kadar denediğim adımlar:
- Kurulum medyasını farklı bir USB bağlantı noktasına taktım.
- "Yeniden Tara" seçeneğini kullandım ama bir değişiklik olmadı.
- BIOS üzerinden SATA modunu kontrol ettim, ancak herhangi bir sonuç alamadım.
Sorunu çözmek için başka neler deneyebilirim? Özellikle sürücü yükleme kısmında dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan kullanıcıların yorumlarını bekliyorum.