Windows Update 0x800700de Hatası Çözümü?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 10'da güncellemeleri yüklerken sürekli olarak 0x800700de hatası alıyorum. Özellikle "Windows 10, sürüm 22H2 özellik güncelleştirmesi" ve diğer güncellemeler (örneğin, Razer HIDClass veya Microsoft Defender güncellemeleri) sırasında bu hata tekrar ediyor. İlgili hata kodları görselde yer almakta.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları denedim ama maalesef başarılı olamadım:
  • Windows Update sorun gidericiyi çalıştırdım.
  • DISM ve SFC komutlarını çalıştırarak sistem taraması yaptım.
  • Güncellemeleri manuel olarak indirmeyi denedim.

Sistem özelliklerim: Windows 10, 22H2 sürümü, 16 GB RAM, NVIDIA RTX 3060 ekran kartı.

Bu hatayı nasıl çözebileceğim konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim!

Çözüm
Windows Update için şu adımları deneyebilirsin:
1. SoftwareDistribution klasörünü temizle: C:\Windows\SoftwareDistribution içeriğini silerek Windows Update bileşenlerini sıfırla.
2. Windows Update hizmetini durdur ve yeniden başlat (Services.msc'den 'Windows Update' hizmetini bul).
3. Manuel güncelleme: Microsoft Update Kataloğu'ndan 22H2 güncellemesini indirip kurmayı dene.
Merhaba, 0x800700de hatası genellikle bozuk sistem dosyalarından kaynaklanır. DISM ve SFC çalıştırmışsın, bu iyi bir başlangıç. Ancak, bunları güvenli modda çalıştırmayı denedin mi? Ayrıca, Media Creation Tool'u kullanarak güncellemeyi manuel olarak yüklemeyi öneririm.

Windows Update için şu adımları deneyebilirsin:
1. SoftwareDistribution klasörünü temizle: C:\Windows\SoftwareDistribution içeriğini silerek Windows Update bileşenlerini sıfırla.
2. Windows Update hizmetini durdur ve yeniden başlat (Services.msc'den 'Windows Update' hizmetini bul).
3. Manuel güncelleme: Microsoft Update Kataloğu'ndan 22H2 güncellemesini indirip kurmayı dene.

Çözüm
Sorun, bazen antivirüs yazılımlarının güncellemelere müdahale etmesinden kaynaklanabilir. Eğer sisteminde bir üçüncü parti antivirüs yazılımı varsa, geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar güncellemeyi deneyebilirsin.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, 'in-place upgrade' adını verdiğimiz yöntemi kullanarak Windows'u sıfırlamadan yükseltmeyi deneyebilirsin. Bu yöntem tüm kişisel dosyalarını ve ayarlarını korur.

Güncelleme hatalarını çözmek için Microsoft'un 'Reset Windows Update Agent' aracını kullanabilirsin. Bu araç, tüm Windows Update bileşenlerini sıfırlar ve genellikle bu tarz hataları düzeltir.

Ayrıca, güncellemeyi yapmaya çalıştığın sürücünün yeterli depolama alanına sahip olduğundan emin ol. Bazı büyük güncellemeler, yeterli alan olmadığında bu tür hata kodları verebiliyor.

Yeni Konular

Geri