Windows Update Yapılmıyor Sorunu!

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows Update yapmaya çalışırken bir türlü başarılı olamıyorum. Güncelleme sırasında hata mesajı almıyorum ancak güncelleme tamamlanmıyor ve sürekli tekrarlıyor. Sistemde herhangi bir uyumluluk sorunu var mı diye düşünüyorum. Sistem bilgilerim şu şekilde:

• RAM: 18 CL 16 GB
  • SSD veya HDD: M2 SSD 1TB
  • Ekran Kartı: 6700 XT MSI Mech 2x
  • Anakart: Gaming X V2 Gigabyte
  • İşlemci: Ryzen 5 5600x

Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Donanımdan mı yoksa yazılımsal bir sorundan mı kaynaklanıyor? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Güncellemelerin tamamlanmama sorunları genellikle Windows Update bileşenleriyle ilişkilidir. Komut istemcisinde şu komutları çalıştırmayı deneyin:
Kod:
net stop wuauserv
net stop bits
net stop cryptsvc

Del /F /Q %SystemRoot%\SoftwareDistribution
Del /F /Q %SystemRoot%\System32\catroot2

net start wuauserv
net start bits
net start cryptsvc
Bu komutlar, güncelleme bileşenlerini sıfırlayacaktır.

BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Anakartınızın güncel BIOS versiyonunu yükleyip ardından tekrar deneyin.

M2 SSD’nizin firmware güncellemelerinin yapıldığından emin olun. Eski firmware, Windows Update sorunlarına yol açabilir.

Windows Update'in başarılı olamaması genelde bozuk bir sistem dosyasından kaynaklanabilir. Komut istemcisinde sfc /scannow komutunu çalıştırarak kontrol yapabilirsiniz.

Antivirüs yazılımı veya güvenlik duvarı güncellemelerinizi engelliyor olabilir. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

Ryzen 5600x işlemcisi ile Windows 11 uyumluluk sorunları genelde minimumdur. Ancak, anakart sürücüleriniz güncel değilse bu sorunları yaşayabilirsiniz.

Windows Update Sorun Giderici'yi çalıştırmayı deneyin. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Güncelleme adımlarını izleyebilirsiniz.

Update işlemleri sırasında internet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun. Bağlantı kopukluğu, güncellemelerin tamamlanmasını engelleyebilir.

Alternatif bir çözüm olarak, Windows güncellemelerini manuel indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Microsoft’un resmi sitesinden güncellemeyi indirin.

Anakartınız için doğru çipset sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun. AMD'nin kendi sitesinden güncellemeleri kontrol edin.

Donanımınızda herhangi bir sorun olmamasına rağmen Windows Update başarısız oluyorsa, temiz bir kurulum düşünebilirsiniz.

Microsoft Update Kataloğu'nu ziyaret ederek eksik olan güncellemeleri manuel olarak kontrol edip indirmenizi öneririm.

Ağ kartı sürücüleriniz eskiyse bu, güncelleme indirme sırasında sorunlara yol açabilir. Sürücülerinizi kontrol edin.

Sistemde yer açmayı deneyin. Windows Update’in düzgün çalışması için disk alanınızın yeterli olduğundan emin olun.

Birden fazla monitör kullanıyorsanız, bu bazen güncelleme sürecini etkileyebilir. Güncellemeler sırasında tek monitörle devam edin.

Sorun hala devam ediyorsa, dism /online /cleanup-image /restorehealth komutunu çalıştırarak sistem onarımı yapabilirsiniz.