Xiaomi Main Menüden Çıkmıyor?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba, Xiaomi telefonumda ana menüye giriş yaptıktan sonra başka bir uygulamaya geçemiyorum. Ekranda herhangi bir tepki olmuyor ve sürekli ana menüde kalıyorum. Bu sorunu çözmek için neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Ayarlar > Uygulamalar kısmına giderek ana menüde kullanılan başlatıcı uygulamayı sıfırlamayı deneyin. Çoğu zaman bu tür sorunlar başlatıcı uygulamanın çökmesinden kaynaklanır.
Bu sorun genelde yazılımsal bir problemden kaynaklanır. Telefonunuzu yeniden başlatmayı denediniz mi? Genelde bu tür donmalar bir yeniden başlatma ile düzelir.

Ayarlar > Uygulamalar kısmına giderek ana menüde kullanılan başlatıcı uygulamayı sıfırlamayı deneyin. Çoğu zaman bu tür sorunlar başlatıcı uygulamanın çökmesinden kaynaklanır.

Çözüm
Enes'in önerisine ek olarak, önbelleği temizleyip cihazınızı güvenli modda başlatmayı da deneyebilirsiniz. Güvenli modda sorun yaşamazsanız, sorun üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir.

Eğer donanımsal bir problem olmadığından eminseniz, fabrika ayarlarına dönmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce yedek almayı unutmayın.

Ana menüden çıkmamanın bir başka sebebi, cihazın fazla dolu olması olabilir. Depolama alanınızı kontrol edip gereksiz dosyaları silmeyi deneyin.

Xiaomi telefonlarda bazen temalar veya özelleştirilmiş başlatıcılar bu tür sorunlara neden olabiliyor. Varsayılan temayı ve başlatıcıyı kullanmayı deneyin.

Bu sorun bir virüs ya da zararlı yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Telefonunuza bir antivirüs programı indirerek tarama yapmayı öneririm.

Telefonu bilgisayarınıza bağlayarak Mi PC Suite ile onarım yapmayı deneyebilirsiniz. Çoğu yazılımsal hata bu şekilde düzeltilebilir.

Yeni Konular

Geri