Yeni Bilgisayar Topladım Ama Çalışmıyor

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Yeni bir bilgisayar topladım ancak çalışmıyor. Güç düğmesine bastığımda fanlar dönmeye başlıyor fakat sistem açılmıyor ve herhangi bir görüntü alamıyorum. Anakartta hata ışığı da yanmıyor. Bütün kabloları kontrol ettim, yerlerine düzgün bir şekilde oturduklarından eminim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

İlk olarak RAM’lerinizi kontrol edin. Çoğu zaman sistemin açılmama nedeni RAM’in yuvasına tam oturmamış olmasıdır. RAM’lerinizi tek tek çıkarıp deneyin.

Anakart üzerindeki güç bağlantılarının eksiksiz olduğundan emin olun. ATX 24 pin ve işlemci için 8 pin güç bağlantılarını tekrar kontrol edin.

Sistemi minimum bileşenlerle başlatmayı deneyin. Yalnızca anakart, işlemci, bir RAM modülü ve PSU bağlıyken çalıştırmayı deneyin.

Anakartınızın BIOS sürümünün işlemcinizle uyumlu olduğundan emin olun. İşlemciniz yeni bir modelse, BIOS güncellemesi gerekebilir.

Çözüm
Güç kaynağınızın yeterli kapasiteye sahip olduğundan emin olun. Ayrıca güç kablolarının tam oturup oturmadığını tekrar kontrol edin.

Ekran kartınızın PCIe yuvasına tam oturduğundan ve gerekli güç kablolarının bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca farklı bir monitör ve kablo deneyerek görüntü almayı kontrol edin.

CMOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takmayı deneyin. Bu işlem bazen BIOS’taki küçük bir hatayı düzeltebilir.

Geri